Tot apunta cap a imminents eleccions plebiscitàries

Artur Mas podria anunciar la convocatòria d’eleccions el proper dimarts dia 13 de gener

Per . Actualitzat el

El proper dimarts, Artur Mas, president de la Generalitat, podria anunciar que decideix convocar eleccions anticipades al Parlament de Catalunya amb caràcter plebiscitari. Aquesta hipòtesis agafa encara més força aquest divendres després de les declaracions de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, qui ha assegurat, segons publica el diari ara, que el seu partit es fa seva la proposta expressada pel president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, i que accepta que «el president Artur Mas faci la millor llista, amb tots els independents i representants de la societat civil que s’hi vulgui sumar». Els republicans però no renuncien a sumar ells també independents, tot i que sense competir per representants de la societat civil: «Tots hem de fer aquest esforç d’aglutinar el màxim d’independents per fer la millor llista«.

En tot cas, Rovira veu imprescindible que les eleccions siguin el març, abans de les municipals. Així, com que dóna per feta l’entesa per afrontar les eleccions, la secretària general d’ERC crida ara a debatre el full de ruta a aplicar l’endemà dels comicis. “Hi ha d’haver ple acord en les passes a fer per assolir el mandat democràtic”, ha defensat, i ha avançat que aquests detalls s’estan negociant i caldrà concretar-los els propers dies.