Shalom Tarragona es presenta en societat amb una vetllada sefardita

L’associació cultural organitza aquest divendres, dia 9 de gener, un recorregut pel call jueu de Tarragona que recrearà la realitat quotidiana de la ciutat de l’època

Per . Actualitzat el

Aquest divendres dia 9 de gener, l’associació cultural Shalom Tarragona es presenta en societat amb la programació d’una vetllada sefardita al call de Tarragona, aprofitant l’avinentesa de la remodelació de l’entorn de l’edifici de Cala Garsa.

Shalom Tarragona és una entitat que «reinvindica la memoria dels jueus tarragonins, i les petjades que van deixar a la ciutat després habitar-la durant uns quinze segles».

La importància del call de Tarragona és inqüestionable atès que la ciutat de Tarragona té un sòlid passat jueu, tal com ho palesa la inscripció més antiga trobada a l’Estat espanyol: la pileta trilingüe, escrita en llatí, grec i hebreu, del segle V o VI. Ja el cartògraf àrab Al Idrisi, al segle XII, l’anomena “La ciutat dels jueus”.

Shalom Tarragona forma part de TarbuT Sefarad, una associació de cultura jueva on hi figuren unes 300 de ciutats d’arreu del món.

L’activitat
El 4 de juliol de 1492 es van aplegar al port de Tarragona jueus de la ciutat, amb jueus valencians i aragonesos, expulsats pels Reis Catòlics, que posaven fi així a segles de convivència i esplendor

La vetllada sefardita consistirà és una visita guiada per la Part Alta per a descobrir el passat jueu a Tarragona amb Jacob Cresques, un personatge medieval que  evocarà la vida quotidiana al Call, i Blanca, la jueva de Tortosa que interpretarà les seves cançons.

L’activitat, que costa 12 euros, tindrà lloc aquest divendres 9 de gener a les 19 h des d’Itinere, al Portal del Roser.
Les reserves es poden fer al telèfon 977 239 657.