Els Tres Tombs de 2015 comencen a Valls

Tindran lloc el pròxim diumenge, dia 11 de gener, tot i que dissabte ja hi haurà actes previs

Per . Actualitzat el

Valls acollirà el pròxim diumenge 11 de gener de 2015 la 36a edició dels Tres Tombs de Sant Antoni, declarats Festa Tradicional d’Interès Nacional per part del Govern de la Generalitat de Catalunya. La capital de l’Alt Camp rebrà uns 300 participants vinguts d’arreu de Catalunya i de les comarques de Castelló, que recorreran els carrers de la localitat durant més de dues hores.

Els Tres Tombs 2015 compten amb dues novetats importants per a aquesta edició. D’una banda, s’ha convocat el primer Concurs d’Instagram, per al qual podeu trobar les bases a http://3tombsvalls.blogspot.com.es/.

Per altra banda, destaca la participació del carro de dos bocois de l’empresa el Ronçal de Molins de Rei. Aquest carro és una rèplica amb miniatura, enganxada amb ponis, d’un carro de dos bocois

Programa horari

Dissabte 10 de gener de 2015. Vigília dels Tres Tombs

19 h. Des del Kursaal. Cercavila de la vigília dels Tres Tombs.

Itinerari: pl. Sant Francesc, Sant Antoni, Major, pl. del Blat, la Cort, el Pati, Jaume Huguet, Font de la Manxa, carrers Anselm Clavé, Avenir, Vallvera, pg. Estació, Anselm Clavé, Font de la Manxa, Jaume Huguet, Muralla del Castell, pl. Sant Francesc, Kursaal. Organitza: Societat de Sant Antoni

Diumenge 11 de gener de 2015. Els Tres Tombs. Festa tradicional d’interès nacional.

11.30 h. Des del carrer Francesc Gumà. Els Tres Tombs de Sant Antoni Abat. Festa Tradicional d’Interès Nacional. Els Tres Tombs de Valls, que donen inici al calendari anual d’aquesta celebració arreu del país, ofereixen la millor col·lecció de carros de treball que es pot veure desfilar a Catalunya, així com un dels itineraris de major bellesa plàstica pel barri antic de la ciutat que obliga als carreters i traginers a desplegar totes les habilitats. Els Tres Tombs vallencs són també dels més participats del nostre país.

En el decurs de l’acte, l’església de Sant Antoni estarà oberta i el toc manual de campanes anunciarà la ritual benedicció de cavalleries i de tots els animals domèstics que s’hi congreguin.

Primer Tomb

Francesc Gumà, Molls de l’estació, Crta. del Pla, Font de la Manxa (recte per davant de l’antic banc de Valls), Jaume Huguet, Muralla del Castell, Muralla Sant Francesc, Muralla del Carme, Portal Nou.

Segon Tomb

Portal Nou, Muralla Sant Antoni, Cor de Maria, Abat Llort, Crta. De Montblanc, Font de la Manxa (davant D4), Jaume Huguet, Muralla del Castell, Plaça Sant Francesc, Sant Antoni, Carnisseria, Pl. Garrofes, Tomàs Caylà, Portal Nou.

Donades les seves dimensions importants, en aquest segon Tomb els carros grans segueixen per la Muralla, enlloc de pel carrer de Sant Antoni.

Tercer Tomb

Portal Nou, Muralla Sant Antoni, Cor de Maria, Abat Llort, Crta. de Montblanc, Font de la Manxa (davant D4), Jaume Huguet, Pl. del Pati, La Cort, Plaça del Blat, Major, Carnisseria, Pl. Garrofes, Tomàs Caylà, Portal Nou,

Tornada als locals del Moll de l’Estació per Muralla i la Crta. de Montblanc.

La celebració dels Tres Tombs de Valls és organitzada per la Societat de Sant Antoni de Valls i compta amb un conveni amb l’Ajuntament de la ciutat.