Ballesteros: «Exigeixo màxima celeritat en l’aplicació de les 24 hores d’hemodinàmica»

L’alcalde de Tarragona assegura que la demarcació, amb més de 800.000 habitants, té condicions per tenir el servei operatiu tot el dia

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona ha assenyalat que el conseller de Salut, Boi Ruiz, en una visita a la ciutat fa dos anys, es va comprometre a estudiar i implementar, de manera progressiva, la unitat d’hemodinàmica les 24 hores a l’Hospital Joan XXIII de la ciutat. També ho va fer, ha recordat, el director dels Serveis Territorials del departament, Josep Mercadé. «No només tenim dret, és que tenim condicions», ha manifestat Josep Fèlix Ballesteros, ja que Barcelona té quatre unitats per dos milions i mig d’habitants, mentre que Tarragona, amb més de 800.000, no en té cap. «Exigeixo que amb la màxima celeritat es posi en marxa les 24 hores d’hemodinàmica», ha sentenciat el batlle.

Segons l’alcalde, «no pararem de fer iniciatives« per aconseguir que el servei obri les 24 hores. «No només pel que ha passat, que ja és greu, sinó perquè qualsevol persona de les Terres de l’Ebre té dues hores per arribar a Barcelona si té un ensurt». Ballesteros, doncs, ha declarat que això «no ens ho podem permetre, ja que dues hores són vitals, en casos d’aquest tipus, per viure o no viure».