Salut investigarà la mort per infart d’un veí de TGN durant el seu trasllat a Barcelona

El conseller Boi Ruiz es compromet a revisar l’horari d’Hemodinàmica al Joan XXIII

Per . Actualitzat el

El Departament de Salut ha obert un expedient informatiu per estudiar el cas d’un veí de Tarragona que va morir el dia de Nadal mentre era traslladat, en aplicació del Codi Infart, a l’Hospital de Bellvitge, després de ser atès d’un infart a l’Hospital Joan XXIII.

 

La implementació del Codi Infart s’articula en deu hospitals de referència amb capacitat per realitzar l’angioplàstia primària, el procediment terapèutic que cal fer als pacients que han patit un infart de miocardi per desobstruir l’arteria.

 

Sis d’aquests deu hospitals (Bellvitge, Vall d’Hebron, Clínic, Germans Trias i Pujol, Hospital del Mar i Hospital de Sant Pau) funcionen les 24 hores els 365 dies de l’any, per oferir l’angioplàstia primària a la Regió Sanitària de Barcelona i a la resta de regions durant les nits.

 

Els horaris de la Unitat d’Hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, Josep Trueta de Girona i Arnau de Vilanova de Lleida es van ampliar l’octubre del 2012 i des d’aquesta data funcionen de dilluns a diumenge durant tot l’any des de les 8.00 fins a les 20.00. Anteriorment, la Unitat d’Hemodinàmica de l’Hospital Joan XIII estava oberta de 8.00 a 17.00 de dilluns a divendres, la de l’Hospital Josep Trueta dilluns i dimecres de 8.00 a 20.00 i la resta de dies laborables de 8.00 a 15.00 i la de l’Hospital Arnau de Vilanova de 8.00 a 15.00 durant els dies laborables.

 

La Unitat d’Hemodinàmica de la Mútua de Terrassa està oberta 12 hores de dilluns a divendres des de les 8.00 fins a les 20.00 hores.

 

En el decurs del primer trimestre del 2015 es farà l’avaluació de l’activitat desenvolupada en les diferents Unitats d’Hemodinàmica durant el 2014 i, en base als resultats, es plantejarà la necessitat de reordenar l’oferta horària, tal i com el conseller s’ha compromès

 

Diferents sindicats com UGT o CGT demanen des de fa temps que la Unitat d’Hemodinàmica de Joan XXIII obri 24 hores tots els dies de l’any.