Comencen les rebaixes

Les cadenes de moda arriben a aplicar descomptes de fins al 70% en els seus productes

Per . Actualitzat el

Aquest dimecres comença oficialment la temporada de rebaixes d’hivern a les botigues de la demarcació, amb reducció de preus que van des del 20% al 70% en alguns casos. Després de les festes nadalenques, els comerços inicien una nova campanya que s’allargarà fins a finals de març i que busca mantenir el flux de clients durant la pujada de gener i febrer, tradicionament marcada per la contracció del consum.

Les rebaixes, principalment, se centren en els establiments de moda i complements, si bé hi ha altres sectors que també apliquen descomptes especials per als seus clients a partir d’aquest dimecres 7 de gener.

El primer diumenge de la campanya de rebaixes, l’11 de gener, els establiments podran obrir les portes ja que és el primer festiu del període legal de rebaixes que estableix la Llei catalana d’horaris comercials, suspesa pel Tribunal Constitucional.

Sobretot establiments de cadenes conegudes han decidit acollir-se a la llei estatal i divendres passat ja anunciaven descomptes de fins al 50% als seus aparadors. Els petits comerciants, però, asseguren que el fet d’avançar les rebaixes no afavoreix les vendes, ja que la renda de les famílies és limitada, i que l’efecte serà que les compres s’hagin concentrat durant els dies previs al dia de Reis amb els preus més baixos.

La normativa catalana manté que les rebaixes comencen aquest dimecresdia 7, l’endemà de Reis, coincidint amb el final de les festes nadalenques, tot i que el Govern «no farà res» per sancionar els establiments que ja han iniciat les rebaixes perquè la suspensió de la llei catalana deixa sense efecte la restricció prevista per la Generalitat i, per tant, l’aplicació de la llei estatal «permet» anunciar rebaixes «en qualsevol època de l’any», segons ha puntualitzat el conseller d’Empresa i Ocupació del Govern, Felip Puig.