El consistori destinarà 150.000€ al projecte Calafell Crea

El 80% de les persones formades en la passada edició, van trobar un lloc de treball

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Calafell posarà en marxa, el proper any 2015, la 3a. edició del projecte Calafell Crea, destinat a donar ocupació i formar persones a l’atur i en risc d’exclusió. En el ple celebrat aquest mes de desembre, ja s’ha aprovat l’atorgament d’una subvenció de 150.000 euros a la Fundació Santa Teresa perquè continuï desenvolupant aquest projecte.

De fet, els bons resultats obtinguts fins ara, avalen la continuïtat del projecte, que es va iniciar al 2012. «El 80% de les persones que estaven fent formació en la passada edició del Calafell Crea, van trobar un lloc de treball», explica la regidora de Treball, Sandra Suàrez.

En aquesta tercera edició, Calafell Crea contempla la creació de 10 llocs de treball per a persones aturades del municipi, i la formació de 10 persones de Calafell, que es troben amb greus dificultats d’inserció laboral.

Els alumnes rebran 430 hores de formació en l’especialitat de Cuina i sala, a les instal·lacions de l’Escola de Turisme del Baix Penedès. I també realitzaran pràctiques en empreses del municipi. A més, aquestes persones també rebran vals per adquirir productes de primera necessitat en establiments del municipi.

Les 10 persones contractades desenvoluparan les següents tasques:

-1 coordinador/a del projecte Calafell Crea

-1 Auxiliar Administrativa

-2 dinamitzadors/es, un destinat als joves, i l’altre al voluntariat

-1 formador/a en restauració

-1 responsable del projecte “Embelliment del municipi”

-4 treballadors del projecte “Embelliment del municipi”

Durant la realització del projecte, les persones que hi participen reben orientació, suport i acompanyament en el seu procés d’inserció laboral. A més, des de Calafell Crea també es realitza una tasca de sensibilització i suport a les empreses per a la contractació de les persones que formen part del projecte.

Així mateix, al 2015 també es donarà continuïtat i s’ampliarà el servei del Menjador Solidari. La novetat per a l’any que ve és que, a més de donar l’àpat del migdia, les persones que utilitzin aquest servei també rebran un àpat per emportar, que podran fer servir per sopar.

Cal dir que, a més de la creació de llocs de treball, el projecte Calafell Crea també inclou altres objectius com són: el disseny i desenvolupament d’un projecte d’embelliment del municipi; la promoció del voluntariat, a través de la creació d’una xarxa de voluntaris; o la creació d’activitats destinades a joves amb dificultats d’inserció.

Així mateix, la preinscripció per formar part d’aquest projecte es fa des del web de la Regidora de Treball de l’Ajuntament de Calafell (http://treball.calafell.cat/). En aquest web s’aniran publicant les ofertes de treball, per tal d’escollir els formadors i responsables dels diferents projectes que es desenvolupen en el Calafell Crea, així com també els alumnes que en formaran part. Els requisits per poder participar en aquest projecte són: estar empadronat/da a Calafell, i trobar-se en situació d’atur.