Uns 15.500 joves passen per l’Espai Kesse

L’Oficina Jove i la Palmera també incrementen el seu nombre d’usuaris durant aquest 2014

Per . Actualitzat el

La consellera de Joventut de l’Ajuntament, Ivana Martínez, ha manifestat que «els espais per a joves cada vegada compten amb més participació. Enguany l’Espai Jove Kesse ha comptat amb l’assistència de 15.500 joves, quan el 2013 hi van passar a l’entorn de les 13.000, i l’Oficina Jove del Tarragonès ha atès 11.000 consultes, a diferència de les 6.800 de l’any anterior. D’altra banda, l’Espai Jove la Palmera ha estat un referent en les nits d’estiu acollint més de 3.500 joves, 300 més que el 2014. Aquesta tendència ha anat en augment des de l’obertura dels equipaments».

Repassant els espais concrets, l’Espai Jove Kesse, ubicat al carrer Sant Antoni Maria Claret, ha acollit 15.500 usuaris, amb un promig de 1.350 al mes. El juliol va ser el de més afluència amb motiu de la programació de l’Estiu Jove en el qual hi van participar 2.000 persones. Cal destacar també, els mesos d’octubre i novembre en què hi van passar més de 1.900 persones cada mes.

El principal motiu d’accés a l’equipament és la reserva d’espais d’entitats i grups de joves que hi realitzen la seva activitat interna: assajar teatre i dansa, reunir-se, desenvolupar activitats o estudiar i treballar en grup. Altres espais molt utilitzats són els destinats al joc i l’esport: l’aula de jocs equipada amb futbolí, tennis taula, consola i televisió, entre d’altres, i el pati exterior, on s’hi convoquen trobades informals per jugar a futbol o bàsquet.

Després de la reserva d’espais, el segon motiu d’accés són les activitats trimestrals impulsades per la conselleria de Joventut i coorganitzades amb entitats i professionals. Enguany s’han realitzat més de 180 accions i tallers de diferents àmbits.

A banda de les activitats, també s’ha desenvolupat el cicle Escenari Obert i la programació d’exposicions com a espais d’exhibició i experimentació dels col·lectius artístics i culturals sent, l’Espai Jove Kesse, un lloc habitual per veure espectacles i exposicions de petit format durant tot l’any.

Per la seva banda, l’Oficina Jove del Tarragonès enguany ha atès 11.000 consultes. Aquest equipament està impulsat per la Generalitat, el Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament i ofereix assessorament personalitzat en treball i salut, així com informació en general. Des del Servei de Treball es dóna suport al jove en la realització del seu currículum i carta de presentació, preparació de l’entrevista de feina, inscripció a la borsa de treball municipal i es fa un assessorament personalitzat segons la demanda del jove. Així mateix, hi ha un recull d’ofertes de feina disponibles per als usuaris, actualitzades setmanalment.

Pel que fa al servei d’assessorament en aspectes relacionats amb la salut, es dóna resposta al jove en qüestions sobre alimentació, sexualitat i afectivitat, VIH/SIDA i altres malalties de transmissió sexual i prevenció sobre el consum de drogues.

En el servei d’informació general, l’usuari pot demanar informació sobre mobilitat, formació, cultura, cooperació, lleure, participació, habitatge, etc. També es tramiten els carnets d’alberguista, d’estudiant i professor internacional.

Pel que fa a l’Espai Jove La Palmera ha acollit més de 3.500 joves, la seva màxima activitat té lloc a l’estiu i s’emmarca en el cicle “Cultura de Carrer”, que és una mostra que dóna oportunitats als joves creadores de la ciutat perquè presentin els seus treballs, al mateix temps que hi ha una programació variada d’espectacles.

La consellera Ivana Martínez ha afirmat que «els programes d’aquests equipaments municipals juvenils han estat coordinats amb les entitats, doncs la intenció és la de sumar les polítiques juvenils que es promouen des de les entitats i les institucions locals». S’han realitzat més de 100 actes a locals, seus d’entitats, places i carrers, equipaments públics i centres educatius, catalogats com a Espais Tarragona Jove. Programes com la Mostra de Teatre Jove, el cicle La ciutat a cau d’orella, l’Estiu Tarragona Jove i el cicle Enigmes Nocturns han estat en bona part reflex del treball que s’ha efectuat amb les associacions de joves.

Cal informar que aquests espais ara romandran tancats per vacances; l’Espai Jove Kesse reprendrà l’activitat el 8 de gener i l’Oficina Jove del Tarragonès el dia 13.