Mas: «La meva tàctica pel partit que es juga a Catalunya és que els de casa ens entenguem»

El cap de l’Executiu ha assistit aquest vespre al partit de futbol que han disputat les seleccions de Catalunya i Euskadi, a l’estadi de San Mamés

Per . Actualitzat el

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, ha assistit aquest vespre al partit de futbol que han disputat les seleccions d’Euskadi i Catalunya, a l’estadi de San Mamés (Bilbao), per commemorar el centenari del primer enfrontament entre els dos equips, el 3 de gener de 1915.

En declaracions a TV3 durant la mitja part del partit, i a preguntes del periodista, el cap de l’Executiu s’ha referit al «partit» que es juga a Catalunya. Així, el president ha assegurat que «la meva tàctica i la meva principal preocupació és, sobretot, que a casa s’entenguin», i ha continuat «amb l’equip adversari, ja comptem que ens ho posarà difícil i que ens ho farà molt complicat, i, fins i tot, si ens pot fer alguna traveta ens l’acabarà fent, com s’està demostrant», però «comptes amb què els de casa aniran junts i plegats, i aquest és el repte que ara tenim per endavant». «De moment, fàcil, fàcil, no ho acaben de posar del tot, però ho seguirem intentant», ha afegit.

Pel que fa al partit entre Catalunya i Euskadi, el president ha explicat que ha vingut com a president «per donar suport a l’esport català en general i al futbol en particular», i ha subratllat el «bon ambient» que ha acompanyat el partit «tant per part dels catalans com dels bascos», i ha assegurat que «és un bon final per a l’any carregat de simbolisme que hem viscut a Catalunya».

El president de la Generalitat ha estat acompanyat a la llotja del San Mamés pel lehendakari Íñigo Urkullu; per l’alcalde de Bilbao, Ibon Areso, i pel president de la Federació de Futbol d’Euskadi, Luis M. Elustondo. Per part catalana, hi eren també presents, el secretari general d’Esports, Ivan Tibau, i el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies. El resultat del partit ha estat d’empat a un amb gols d’Aduriz i Sergio García.

Les seleccions de Catalunya i Euskadi ja es varen enfrontar al San Mamés ara fa 7 anys, concretament el 29 de gener del 2007. Dos mesos i mig abans, el 8 d’octubre del 2006, havien jugat al Camp Nou. Amb motiu de la commemoració del centenari del primer partit entre les dues seleccions, durant el cap de setmana s’han disputat també partits entre les seleccions de futbol sala i de futbol femení i de rugbi.

Reunió amb el lehendakari

El president de la Generalitat s’ha referit també a la reunió de treball que ha mantingut aquest migdia amb el lehendakari Íñigo Urkullu, al Palau d’Ajuria Enea, aprofitant el seu viatge al País Basc. Mas ha explicat que amb el lehendakari «acostumem a parlar de manera sovintejada», i ha recordat que ja es varen trobar l’1 de maig passat, també a la seu del Govern basc.

En aquesta línia, el cap de l’Executiu ha afirmat que ha estat una trobada «llarga i en la qual s’han intercanviat moltes opinions». Artur Mas ha assegurat que «les posicions d’Euskadi i Catalunya són diferents, cadascú té el seu propi camí, però ens uneixen moltes coses i, per tant, es tracta de posar-les en comú». I ha afegit «sobretot es tracta de constatar que estem fen un camí que incomoda molt l’Estat, que està retrocedint des del punt de vista autonòmic i de l’autogovern». «En aquí estem absolutament d’acord i ho patim conjuntament», ha reblat.