El Bany de Sant Silvestre complirà 30 anys

Aquest 31 de desembre es farà un homenatge al seu impulsor, Joan Cerón

Per . Actualitzat el

Aquest dimecres 31 de desembre la Platja de la Comandància tornarà a acollir el tradicional Bany de Sant Silvestre per acomiadar l’any d’una forma valenta i freda. L’esdeveniment organitzar per l’Associació de Veïns del Port compleixen enguany 30 anys i farà un homenatge al seu impulsor Joan Cerón, ja traspassat.

La convocatòria està prevista a les 12h on es concentraran els participants a la sorra, i a les 13h es donarà el tret de sortida per entrar a l’aigua, tot amenitzat per música. Aquells que es mullin de cap a peus rebran per part de l’A.V.V del Port una samarreta, neules, cava i caldo calent. Les últimes edicions han aplegat al voltant de mig miler de persones.

Aquesta edició és especial per dos motius, d’una banda se celebren 30 anys des que alguns socis de l’antic Gimnàs Joan Cerón del barri van començar a impulsar al 1984 aquesta acció de l’últim matí de l’any que s’ha anat conservant i creixent al llarg dels anys. D’altra banda els 5 anys que fa que ho organitza l’A.V.V del Port de forma oficial i segura des del 1994 que va apostar per continuar-ho oferint donat que el creixement de participants d’un acte nascut de forma popular i reduïda requeria major control, seguretat i permisos. D’aquesta manera l’acte compta amb una ambulància del SEM, una llanxa de Salvament Marítim, assegurança i la col·laboració d’uns 15 membres de l’Associació vetllant per un bon funcionament i atenció.

S’espera com cada any un gran nivell participatiu i la presència de diversos rostres polítics municipals.

PRINCIPALS ACTES D’AQUEST NADAL

Dimecres 31 de desembre de 2014

12 h, pla de la Seu, des de l’interior de la Casa Balcells. Aparició de l’Home dels Nassos, amb tants nassos com dies té l’any i saludarà els infants. Es dirigirà per la Part Alta fins a l’Ajuntament, on pujarà al balcó principal, per després continuar el seu itinerari fins al Recinte Firal on és ubicat el Parc Infantil de Nadal.

Itinerari: Pla de la Seu, Pare Iglésias, Merceria, Cols, Major, La Nau, Peixateria, Cós del Bou, plaça de la Font, Portalet, Rambla Vella, Sant Agustí, Rambla Nova (per la coca central) fins al monument als herois de la guerra del Francès, recorregut per l’altre lateral fins al carrer de la Unió, Apodaca, Barcelona, passeig d’Espanya i Recinte Firal.

13 h, a la punta del Miracle, el Bany de Sant Silvestre que organitza l’AV del Port de Tarragona.

23:45h, al Pla de la Seu, les campanades de cap d’any amb un vídeo mapping show.

Divendres 2 de gener de 2015

De 18 a 20 h, al pati del rei Jaume I, a l’Ajuntament. Recollida de cartes a càrrec dels Patges Reials.

Dissabte 3 de gener de 2015

De 18 a 20 h, al pati del rei Jaume I, a l’Ajuntament. Recollida de cartes a càrrec dels Patges Reials.

Diumenge 4 de gener de 2015

De 18 a 20 h, al pati del rei Jaume I, a l’Ajuntament. Recollida de cartes a càrrec dels patges Reials.

Dilluns 5 de gener de 2015

A les pastisseries i forns, venda del ritual Tortell de Reis, per trobar-hi la fava i la figureta d’un dels Reis.

A les 18,15 h, Serrallo/Moll de Costa, arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis Mags -Melcior, Gaspar i Baltasar- des de terres de l’Orient, que serà saludada per les sirenes dels vaixells i barques del Port, així com per les 21 salves pirotècniques adreçades a les grans personalitats. Els patges dels Mags també encendran bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat.

Desembarcament dels Mags al Serrallo/Moll de Costa.

Parlament de benvinguda als Mags a càrrec de la Consellera de Festes Begoña Floria i salutació per part del rei ros Gaspar en nom de Ses Majestats.

Tot seguit, focs artificials de benvinguda oferts per l’Autoritat Portuària.

Trasllat fins al punt d’inici de la Cavalcada, a la plaça dels Infants i carrer Reial.

A les 18.45 h, disparament del primer tro d’avís que anuncia la Cavalcada.

A les 19 h, plaça dels Infants-carrer Reial. Inici de la Cavalcada dels Reis Mags, que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada, l’esquadró de genets romans, la Guàrdia Urbana a cavall de gran gala i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en la qual figuraran –entre d’altres- la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant.

Itinerari: Reial, Carros, Apodaca, Mitja Lluna, Unió, Rambla Nova (dos tombs); carrer Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.

Cap a les 20.30 h, arribada a la plaça de la Font, tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, lliurament de les claus de la ciutat per part de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona i missatge de pau a les nenes i nens per part del rei blanc Melcior i comiat.

Durant tota la nit i matinada, els Mags i els seus patges repartiran milers de regals per a les nenes i nens, i per a tota la ciutadania.

Dimarts 6 de gener de 2015. Diada de Reis

9 h. Mags Solidaris. Els Reis Mags visitaran diverses residències, hospitals i centres d’acollida de la ciutat.