Albert Abelló sona com alcaldable de CiU

El president de la Cambra de Comerç demana concens al partit

Per . Actualitzat el

La cúpula de CiU vol a Albert Abelló com a candidat a l’alcaldia de Tarragona segons informa el Diari de Tarragona. La decisió ja s’ha comunicat a l’actual portaveu del grup municipal de CiU a l’Ajuntament, Victòria Forns, i al senador Jordi Sendra, un dels noms que també havia sonat per liderar la formació nacionalista als comicis locals del pròxim mes de maig. Segons informa el rotatiu, tant Forns com Sendra s’haurien oposat a aquesta decisió i haurien mostrat la seva oposició davant d’aquesta possibilitat tant al coordinador general de CDC, Josep Rull, com al secretari de política municipal, Lluís Corominas.

Aquestes reaccions de Forns i Sendra topen de ple amb les condicions d’Abelló que en declaracions al Diari de Tarragona diu que «mai m’havia plantejat fer el salt a la política i, de fet, només ho faré si hi ha consens amb Victòria Forns». Explica també que «no vol generar cap problema. Forns ha treballat molt fort per la ciutat i tinc una gran relació amb ella. Si no compto amb el seu suport, no seré alcaldable».

De moment, Forns no només no ha donat a Abelló el seu suport sinó que ha recordat que els estatuts del partit marquen que la decisió sobre qui ha de ser el pròxim alcaldable recau en el comitè local i en l’assemblea. A banda, segons informa el rotatiu local, fonts pròximes a Forns asseguren que si no és alcaldable, deixarà la política municipal.