En marxa les obres de millora del carril bici de l’avinguda Pere Molas

La reforma d’aquesta via té un cost de prop de 55.000 euros i finalitzarà a principis d’any

Per . Actualitzat el

Aquesta setmana passada s’han iniciat les obres de reparació del carril bici de l’Avinguda Pere Molas adjudicades a l’empresa Hidraulica y Obras, SA, HYOSA per 54.693,51 €. Es tracta d’uns treballs de millora del carril bici que enllaça les poblacions de Vila-seca i de Salou pel costat de la vorera oest i que aquests dies resta tallada a la circulació de les bicicletes. La via, amb una amplada de 2,70 metres i amb un paviment asfàltic de 6 centímetres de gruix, presenta en molts trams un deteriorament per l’acció de les arrels dels pins existents a la vorera que discorren al llarg de l’Avinguda Pere Molas.

Cal recordar que el passat mes d’agost va aprovar-se l’obra en junta de govern amb un pressupost de sortida de poc més de 71.000 euros. Els serveis tècnics d’enginyeria de l’Ajuntament, han dut a terme la redacció d’aquest projecte que pretén dur a terme la reparació de diversos trams que afecten a un total 814 m de longitud, equivalent a 2.197,80 m² de paviment. “El manteniment de les vies públiques a diversos punts de la ciutat, i en especial d’aquest vial, són una prioritat ja que cal acabar amb el deteriorament pel creixement de les arrels, i per això estem actuant a través d’un pla integral de millora i manteniment de la ciutat que puja a més d’1,3 milions d’euros”, ha recordat l’alcalde Pere Granados.

Els treballs previstos, que duraran com a màxim un parell de mesos, i es procedirà a la demolició del paviment asfàltic existent; l’obertura d’una rasa de 30 cm d’amplada i 80 cm de fondària amb tallat de les arrels localitzades i per l’aplicació a la seva base i al lateral costat vorera de feltre geotèxtil anti-arrels. Un cop estigui preparada la base del terreny s’estendrà un nou paviment asfàltic en un gruix de 6 cm.

Però, al marge de les obres de millora del carril bici també s’ha dut a terme una altra actuació en aquesta via que ha afectat, concretament, als embornals de recollida d’aigües pluvials entre la rotonda de l’Avinguda dels Països Catalans i el final del terme municipal. L’obra, ja finalitzada, ha consistit en la neteja i reparació intensiva de tots els embornals d’aquesta via, i a 32 d’ells s’hi ha muntat un engolidor lateral per tal d’ampliar la seva capacitat de recollida d’aigua. Aquests treballs els ha dut a terme l’empresa ACSA per poc més de 5.130 euros.