El Govern ven la incineradora a una empresa francesa per 23,6 MEUR

Aquesta transacció ha estat portada a la Fiscalia de Tarragona per l’ONG Mediterrània

Per . Actualitzat el

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, el President-Director General de Sarp Industries, Jean-François Nogrette, i el vicepresident de la companyia, Jérôme Eloy, han signat el contracte d’adjudicació per a la venda de la incineradora de residus especials de Constantí (Tarragonès). La multinacional francesa va guanyar la subhasta pública de l’activitat d’incineració de residus especials de Constantí en efectuar l’oferta més elevada, per un import de 23,6 MEUR. També van presentar oferta Gestió de Residus Especials de Catalunya, S.A. (13,2 MEUR) i Sertego Servicios Medioambientales, S.L.U – Ecológica Ibérica y Mediterránea, S.A. (10,5 MEUR). El preu de sortida estava fixat en 7,37 MEUR.

Cal recordar que la Fiscalia de Tarragona va admetre una denúncia presentada per l’ONG Mediterrània per investigar la venda de la planta. El president de l’entitat ecologista, Ángel Juárez, ja va lamentar aquest dilluns que «aspectes que en el seu moment havien estat bàsics com restringir la procedència i el volum dels residus ara quedin en no res. Es va lluitar molt per aconseguir-ho». En tot cas, el president de l’entitat ha reconegut que «ens han assegurat que pel fet de passar a mans privades, es reforçaran les exigències mediambientals i seran molt estrictes. També ens han dit que no acomiadaran cap treballador, que el Departament de Toxicologia de la URV, liderat per José Luis Domingo, seguirà fent els seus anàlisis de control i que la comissió de seguiment de la qual formem part seguirà en marxa. En aquests punts, ens quedem més tranquils».

En tot cas, Juárez ha admès que «no acceptem la opacitat amb què s’ha portat la qüestió, ni tampoc que no s’hagi tingut en compte en cap moment les entitats socials ni la societat civil, que en el seu moment van ser bàsiques per l’arribada de la planta. S’ha d’anar una mica més enllà de publicar les coses al DOGC».