Comencen les obres per millorar la llera de la riera de la Boella

Els treballs s’estan duent a terme en un tram urbà del riu i fan especial èmfasi en la zona situada sota el pont de la carretera N-340

Per . Actualitzat el

L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament de la Canonja (Tarragonès) estan duent a terme diversos treballs de manteniment i conservació de lleres en dos trams d’una longitud conjunta de 1.100 metres de la riera de Boella. Aquesta actuació, amb un cost proper als 14.900 euros finançats en un 80% per l’ACA i el 20% restant pel consistori canongí s’està duent a terme en un tram urbà del riu, fent especial èmfasi en el sector que transcorre per sota de la carretera N-340.

Les tasques d’execució les està desenvolupant Forestal Catalana SA, en virtut del conveni de col·laboració signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua. En aquest sentit, els treballs que s’estan fent consisteixen en l’eliminació de la vegetació al·lòctona invasora dels marges de la llera, així com també en la retirada de sediments dipositats al llarg de la llera.

Un cop finalitzada l’actuació, el tram urbà de la riera gaudirà d’una major capacitat de desguàs, reduint així el risc de desbordament en cas de crescudes sobtades de cabal provocades per avingudes.

Actuacions lleres en zona urbana

Aquesta actuació s’emmarca dins la convocatòria de subvencions per actuacions de conservació i manteniment de lleres en zona urbana en l’àmbit de les conques internes catalanes, endegada per l’ACA a finals de l’abril d’enguany.

La convocatòria de subvencions contempla un import total de 375.000 euros, dels quals l’ACA aportarà 300.000 (80%) i els ajuntaments els 75.000 euros (20%) restants.

Prop de 40 actuacions en lleres no urbanes

A més d’aquesta ordre de subvencions, l’Agència Catalana de l’Aigua destinarà 100.000 euros en un total de 39 actuacions en zones no urbanes (13 a Girona, 12 a Barcelona, 6 a Tarragona i 8 a les Terres de l’Ebre), les quals seran finançades íntegrament per l’Agència. La majoria d’aquestes actuacions estan en execució, tot i que moltes d’elles estan ja finalitzades.