Libera! i GETE-Ecologistes en Acció intensificaran les accions aquest 2015

Han anunciat noves accions i donar continuïtat a les campanyes contra el dofinari de l’Aquopolis i la de Mercats Ètics

Per . Actualitzat el

Aquest cap de setmana passat, activistes de Libera! i GETE-Ecologistes en Acció van muntar taules informatives a Tarragona i Reus simultàniament. L’objectiu d’aquestes accions van ser les d’oferir informació oral i escrita a la ciutadania en tant que subjecte directe que materialitza la pressió que exerceix la indústria i les corporacions capitalistes, intensificada durant les festes d’hivern, i a través de les seves crides publicitàries al consumisme irreflexiu i en massa.

Les organitzacions es van centrar en els aspectes més ètics i ecològics relacionats amb les dues formes d’explotació més emprades per tal de donar sortida a la demanda durant l’època nadalenca, doncs el consum de carn, i per tant l’innecessari i cruel assassinat d’animals, s’incrementa entre un 400 i un 600% segons xifres dels mercats nacionals. S’intensifica també la matança d’una desena d’espècies mamíferes per a la confecció d’abrics i complements de vestits fets amb la pell d’aquests animals.

Aquesta és la última de les campanyes per aquest any, tot i que Libera! i GETE-Ecologistes en Acció ja tenen confeccionat el calendari activista pel 2015 que s’albira. Entre d’altres, ens avancen que donaran continuïtat a la campanya No al dofinari de l’Aquopolis de la Pineda-Vila-Seca (Tarragonès); que reprendran la campanya Mercats Ètics, que ja ha aconseguit la reconversió de 15 mercats arreu del Principat, on ja es fa complir la llei tot prohibint la venda i exposició d’animals vius i, centrada pel que fa al Camp de Tarragona, en les paradetes d’un únic taxidermista.

Així mateix, avancen accions i concentracions de protesta sobre el conegut cas de denúncia a l’empresa «Servei i Mascota Domingo SL» i també treballaran per tal d’eradicar el transport d’animals vius des del Port de Tarragona amb destí als països del nord d’Àfrica per ser sacrificats segons la «Sharia», mètode de matança prohibida segons les mateixes normatives europees de consum.

Per últim ja preparen el que seran les Segones Jornades per l’Alliberament Animal a Tarragona i l’estreta col·laboració amb una nova organització revolucionària per l’alliberament animal i de la Terra que ja s’està materialitzant al territori.