Detenen dos homes acusats de cultivar 855 plantes de marihuana

Cultivaven la droga al soterrani d’un xalet equipat amb un sistema de reg, il·luminació i ventilació

Per . Actualitzat el

Agents de la Policia de la Generalitat – cos de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tarragona van detenir el passat 19 de desembre, dos homes, de 28 i 35 anys d’edat, de nacionalitat marroquina i veïns dels Pallaresos i Sabadell, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

La detenció és el resultat d’una actuació policial duta a terme el passat divendres quan una patrulla policial, que realitzava tasques de prevenció de robatoris per una urbanització dels Pallaresos, va observar dues persones que intentaven accedir a un habitatge.

Un d’ells es va poder detenir in situ i l’altre es va tancar a l’interior de la casa. Poc després, va sortir corrent juntament amb una tercera persona. La dotació policial va poder agafar i detenir un d’ells mentre que el tercer va fugir.

Al soterrani de la casa es va localitzar una plantació de marihuana amb unes 855 plantes. La sala estava perfectament equipada amb sofisticats sistemes de reg gota a gota, llums i un sistema de ventilació per extractors per tal d’evitar les olors característiques.

De la investigació es desprèn que els detinguts formaven part d’un grup organitzat dedicat al cultiu intensiu de marihuana, ja que es tracta d’una de les plantacions més sofisticades trobades al Tarragonès, preparada per al cultiu intens de la droga, que hagués possibilitat un creixement ràpid de les plantes i establir un cultiu de rotació per tal de treure’n el màxim profit.

La investigació continua oberta per tal d’identificar i detenir la tercera persona que va escapar-se i no es descarten noves detencions.

Els detinguts passaran en les properes hores a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona