L’EADT lliura els Premis Taronja als millors projectes finals

Aquests guardons, que enguany arriben a la 6a edició, reconeixen la creativitat i professionalitat dels alumnes del centre

Per . Actualitzat el

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona (EADT) ha lliurat aquesta tarda els Premis Taronja als millors projectes finals del centre, en un acte presidit per la diputada delegada dels Centres Educatius d’Art de Diputació, Judit Fàbregas. Aquests guardons serveixen per reconèixer l’esforç i la vàlua professional dels estudiants, alhora que mostren el resultat de l’activitat formativa i creativa del centre.

En concret, es premien els cinc millors projectes finals del curs passat, un guardó per a cadascuna de les cinc especialitats d’estudis reglats que actualment ofereix l’Escola: Disseny Gràfic, Pintura, Joieria, Il·lustració i Fotografia:

El Premi Taronja de Gràfica Publicitària ha premiat el projecte tipogràfic d’Adrià Martí, que ha elaborat els alfabets complets i les corresponents fonts tipogràfiques a partir de les lletres de dos rètols situats a la ciutat de Valls.

El Premi Taronja de Fotografia artística ha recaigut en el treball de Marta Recasens, que ha autoeditat un llibre amb retrats que ha realitzat a partir de conèixer i interpretar les inquietuds de diferents persones a través de l’objectiu de la càmera.

Un llibre il·lustrat i escrit per Julio Aliau, que explica les vivències de la seva àvia que va emigrar a meitats del segle XX i pensat per ser llegit i vist per nens, s’ha endut el Premi Taronja d’Il·lustració.

Miquel de Armengol ha realitzat un autoretrat col·lectiu amb la participació d’un col·lectiu de nens i un altre d’avis i àvies que han pintat petites parts d’una imatge del seu propi rostre, el seu projecte ha rebut el Premi Taronja d’Arts Aplicades al Mur.

Finalment, Eva Nula, rebrà el Premi Taronja de Joieria Artística per un projecte on planteja joies adhesives col·locades no sobre el cos sinó sobre els miralls establint un joc divertit i alhora reflexiu sobre el propi concepte de joia.

L’acte de lliurament dels premis ha estat presidit per Judit Fàbregas, diputada delegada dels Centres Educatius d’Art de Diputació, i per Dani Uzquiano, director de l’EADT. Judit Fàbregas ha destacat que aquest acte té una doble finalitat: «fer visible el que els alumnes són capaços de fer i difondre la tasca de l’escola portes enfora, mostrant el més destacat i representatiu de cada disciplina». A més, ha posat de manifest que aquest acte festiu, obert a futurs alumnes del centre, permet a la comunitat educativa aturar per unes hores l’activitat i reflexionar sobre el que es fa a l’escola i quins resultats s’obtenen.

A més del lliurament dels premis, també s’ha inaugurat una exposició amb una selecció dels millors projectes finals del curs 2013/2014, on a més dels projectes guanyadors es podran veure dos projectes més de cada especialitat, en una mostra a l’espai expositiu central de l’escola amb un total de 15 projectes, a més de la imatge gràfica realitzada especialment per aquesta edició dels Premis Taronja 2014.

Els Premis Taronja són, en definitiva, uns premis que reconeixen, de manera individual, el millor projecte final del curs anterior de cada una de les especialitats impartides, però que, a través de l’exposició de projectes, es mostra també, de manera col·lectiva, la personalitat pròpia de l’escola i el seu plantejament vital com a centre educatiu d’art i disseny.

Aquest acte ha esdevingut un moment especial en el calendari del curs per aquest centre educatiu ja que és un moment de visualitzar la creativitat que sorgeix de les aules del centre, però també per trobar-se tots els alumnes de les diferents disciplines en un acte festiu.