Creu Roja inaugura un Centre d’Atenció Diürna a les persones sense sostre

L’equipament, ubicat a la seu de Creu Roja, permet que les persones puguin rentar-hi la roba o mantenir la higiene personal

Per . Actualitzat el

El Centre d’Atenció Diürna Tomàs Grau s’ha inaugurat aquest dijous. Ubicat a les instal·lacions de la seu local i provincial de l’entitat (av. Andorra, 61). L’equipament pretén donar resposta a les necessitats de les persones sense sostre i la població en risc d’exclusió social. L’acte ha comptat amb la presència del president provincial de Creu Roja Tarragona, Vicenç Gabriel; el president local, Ramon Grau i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

El Centre d’Atenció Diürna Tomàs Grau posa a disposició de les persones sense sostre diferents serveis perquè puguin cobrir algunes de les seves necessitats més bàsiques, com dutxar-se, rentar la roba o subministrar algun àpat. L’actual situació de crisi ha fet que, en dies diferents, les instal·lacions també siguin utilitzades per aquelles persones en situació de pobresa energètica. El Centre, que està gestionat íntegrament per l’equip de voluntariat de Creu Roja Tarragona, va obrir les portes al novembre de 2013 i durant aquest temps ha atès més de 250 persones de la ciutat de Tarragona i voltants, la majoria homes.

El Centre d’Atenció Diürna Tomàs Grau és una pota important de l’actuació global que des de Creu Roja es facilita a les persones sense sostre, que també inclou l’atenció proporcionada per un equip de voluntaris que recorre un cop per setmana els carrers de Tarragona per parlar-hi i intentar pal·liar algunes de les seves necessitats més urgents. D’altra banda, des de Creu roja també es fa un seguiment d’aquestes persones per intentar reinserir-los en la societat.

Tomàs Grau

El Comitè local de Creu Roja va decidir que el Centre d’Atenció Diürna portés el nom de Tomàs Grau Brunet. Aquest tarragoní, conegut també per haver estat professor i director del col·legi Els Àngels, va estar molt implicat amb l’entitat, fins al punt que va ser-ne en diferents etapes president local, provincial i autonòmic, a més de ser membre de la comissió de Drets i Garanties de Deures a nivell estatal.