Oberta la 12a Mostra de Pessebres i Diorames

Per . Actualitzat el

La 12a exposició de Pessebres i Diorames que organitza l’Agrupació Pessebrista de Tarragona ja està oberta al públic. Es tracta d’una mostra de 12 diorames, 11 dels quals escenifiquen alguna escena de la nativitat de Jesús realitzats per membres de l’agrupació. La novetat d’aquest any és un darrer diorama fet amb figures Play Mobil que de ben segur farà les delícies dels més petits de la casa (fotografia inferior).

Cada obra, com dèiem, mostra alguna escena relacionada amb la celebració del naixement de Jesús i està realitzada amb materials mal·leables que permeten recrear amb tota mena de detalls els ambients, detalls i objectes de la vida quotidiana pròpia de l’època. Els escenaris es completen amb figures que en molts casos pertanyen a col·leccions privades dels mateixos membres de l’agrupació i contribueixen a crear petites obres d’art que absorbeixen l’atenció del visitant per la gran espectacularitat dels detalls.

Aquest any que es commemora l’aniversari dels fets de 1714 des de l’Agrupació s’ha volgut fer un homenatge a la ciutat de Tarragona recreant un dels espais més emblemàtics de la Part Alta: el carrer Major i la Catedral, amb el diorama 1714 Cercant hostatge (fotografia superior). La recreació s’ha realitzat a partir d’un dibuix de l’època que reflecteix com era aquest espai al segle XVIII.

L’elaboració d’aquests quadres comporta una mitjana de temps entre 150 i 250 hores, depenent de les dimensions de cada creació, i cada pessebrista el realitza d’acord amb l’estil i tècnica propis. Aquest fet confereix a tot el conjunt unes característiques que es troben en molt poques exposicions pessebristes de Catalunya, ja que, malgrat que tot segueix un patró comú, conserva les particularitats del treball de cada artista. Aquest any, algunes de les creacions realitzades per pessebristes de l’agrupació han viatjat fins a la localitat francesa de Castres, on restaran exposats totes les festes de Nadal.

La mostra es pot visitar al local de l’Agrupació, situat al carrer Girona de la ciutat, cada dia en horari de 12 a 14 ho res i de 18 a 21 hores fins al dia 6 de gener. I després es podrà veure tots els caps de setmana del mes de gener, fins al dia 1 de febrer.

D’altra banda també es pot visitar l’exposició permanent situada a Casa Canals (carrer Granada), de dimarts a diumenge de les 10 a les 14,30 hores.