Els Superherois de la Sang visiten els hospitals

Expliquen la seva història als nens i nenes ingressats

Per . Actualitzat el

El Fredi i la Neli són els dos personatges que ha creat el Banc de Sang per conscienciar nens i nenes sobre la necessitat de donar sang. El conte que explica la seva història es va presentar a Tortosa el passat 14 de juny, coincidint amb els actes de celebració del Dia Mundial del Donant de Sang.

Avui dimecres a l’Hospital Sant Joan de Reus, demà dijous a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i divendres a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona entre les 10 i les 12 hores, el Fredi i la Neli explicaran de primera mà com es van convertir en Superherois visitant l’àrea de pediatria per parlar amb els nens i nenes que hi estan ingressats.

La història del Fredi i la Neli

En Fredi i la Neli són autèntics superherois, per les seves ganes d’ajudar a les persones.

Un ensurt va canviar la seva vida i els va convertir en Superherois. El seu germà petit va tenir un accident en un pas de vianants. Va perdre molta sang, i el van haver de portar a l’hospital per recuperar tota la que havia perdut.

– Doctor, nosaltres ens trobem bé; podem donar-li una mica de la nostra sang, i que es recuperi aviat? – van preguntar al doctor que atenia al seu germà.
– No vosaltres no en podeu donar, perquè encara sou petits. Però hi ha persones més grans que vosaltres que donen sang per a aquelles que en necessiten, com el vostre germà. Gràcies a elles, es podrà recuperar aviat. Vosaltres, si voleu, podreu fer el mateix quan tingueu 18 anys.

Els dos van sortir meravellats al saber que no calia tenir superpoders per salvar a les persones. Des d’aquell dia, van decidir ser “futurs donants”.

El Banc de Sang, en veure les ganes d’ajudar i la responsabilitat dels nens, va decidir proclamar-los Superherois de la Sang, amb un objectiu: aconseguir futurs donants que vulguin ser herois com ells.

La història dels Superherois de la Sang (PDF 9 MB): http://bit.ly/1wa2BZm

La donació de sang, un acte cívic

A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions de sang per atendre les necessitats dels malalts. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:
– Tenir més de 18 anys i pesar 50 quilos o més
– En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.

A l’hospital Verge de la Cinta es pot donar sang cada dijous de 9 a 14 i de 15 a 19 hores. El Banc de Sang també organitza campanyes de donació per tot el territori.