El Panell Públic Assessor de Dow Tarragona es renova

S’estrenen sis nous membres, entre els quals hi ha el coordinador

Per . Actualitzat el

El Panell Públic Assessor de Dow a Tarragona inicia una nova etapa amb la incorporació de nous membres i un nou facilitador. A la darrera reunió del Panell es van presentar 6 nous panelistes i encara se’n cercaran 3 més pròximament. A més, de manera consensuada amb tots els membres actuals del Panell, s’han establert els objectius pel 2015. Es vol augmentar l’ús alhora que millorar la pàgina web (www.dowppa.com) per plasmar de manera més didàctica les opinions generades i mantenir l’excel·lència aconseguida en les reunions dels últims anys.

El Panell, un organisme en constant evolució, s’ha renovat també amb un nou facilitador. Ignasi Fernández és llicenciat en Comunicació per la URV i serà el responsable de coordinar i organitzar el dia a dia del Panell. L’anterior facilitadora, Nani Rodríguez, ha decidit cedir el relleu a un nou facilitador per motius tant personals com professionals.

El Panell Públic de Dow a Tarragona es va iniciar com una estratègia de la companyia per establir un sistema que permetés conèixer, millorar i protocol·litzar les relacions de l’empresa amb el seu entorn. Així, l’any 1998 es va constituir aquest organisme, incorporant els membres entre aquells ciutadans (amb una àmplia representativitat) que tinguessin inquietuds sobre la indústria química en general i aquesta corporació en particular. Més endavant, els membres proposaven temes i es tractaven els seus dubtes en matèria de seguretat, de processos, de medi ambient o d’economia.

ENTREVISTA

Ignasi Fernández és el nou facilitador d’aquest ens que treballa per comunicar a la societat el compromís de l’empresa en temes fonamentals com la seguretat o el medi ambient.

Què esperes poder fer com a coordinador del Panell Públic Assessor de Dow?
Quan entres al panell t’adones que és una eina molt desconeguda. Si se’n fes difusió, la gent ho valoraria perquè és molt útil. Com a objectius, esperem continuar mantenint el nivell de qualitat i donar-lo conèixer a la ciutadania.

Quines són les virtuts d’aquest òrgan?
Les grans virtuts són, en primer lloc, que es tracta d’un grup de ciutadans voluntaris i que, per tant, tenen un alt grau d’implicació. Aquestes persones també tenen idees molt diverses i això significa un alt grau de representativitat. A més a més, el Panell Públic Assessor de Dow és un òrgan que té dues direccions. Això vol dir que no només es fonamenta en un canal d’informació de Dow cap a la ciutadania sinó que també serveix perquè la companyia es pugui informar d’allò que pensa la població. I és evident que la informació representa tranquil·litat.

Vosaltres assessoreu. Sabeu si us fan cas després?
Estic segur que el feedback l’apliquen no només en la seva manera de comunicar sinó també en la seva manera de fer. Com que passen tant temps dintre del polígon, de vegades els costa entendre què passa a fora i nosaltres els ajudem a entendre les inquietuds de les poblacions veïnes.

Quines en destacaries, d’inquietuds?
Les principals tenen a veure amb la salut i la qualitat de vida però també ens preocupa la preservació del medi ambient. Com que al panell hi ha persones del teixit empresarial, el desenvolupament econòmic de la zona també és un tema important i l’equilibri de la indústria amb altres sectors. I per què no dir-ho, el risc. En aquest sentit, hem après molt de l’anterior coordinadora del panell perquè és especialista en aquests temes. Una de les coses que ens va ensenyar és que conèixer els possibles riscos ens dóna tranquil·litat.El Panell Públic Assessor de Dow és un òrgan consultiu de la química format per un grup d’especialistes del seu entorn. Ignasi Fernández és el nou facilitador d’aquest ens que treballa per comunicar a la societat el compromís de l’empresa en temes fonamentals com la seguretat o el medi ambient.