La catedral, reconeguda amb el Segell de Turisme Familiar

És el primer actiu cultural de caràcter religiós que obté aquesta distinció

Per . Actualitzat el

La catedral de Tarragona ha estat avalada amb el Segell de Turisme Familiar que la Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) va crear el 2013 i que suposa un reconeixement per a tots aquells destins i establiments turístics que estiguin orientats per al públic familiar.

Segons la FEFN, el recinte patrimonial «és un centre cultural adequat per a famílies i nens. Entre altres coses, disposa de canviadors per a nadons i accessibilitat per a cotxets infantils. Pensant en fer més interessant la visita als més joves, s’ha creat també un joc-activitat on line dirigit a nens de 5 a 12 anys, que es pot descarregar gratuïtament, i s’ofereix també la possibilitat d’organitzar visites guiades adaptades al públic familiar i infantil».

Tarifa plana per a famílies

Consideren que el conjunt catedralici, que alberga un preciós claustre i un Museu Diocesà, «té molt en compte al públic familiar en la seva política de preus». Així, a més d’oferir entrada gratuïta fins als 7 anys, la catedral disposa d’una tarifa plana per a famílies amb nens de 7 a 16 anys, el que facilita l’accés a les famílies nombroses. A més, les famílies nombroses associades a qualsevol associació integrada a la Federació Espanyola de Famílies Nombroses disposen de servei gratuït de lloguer d’audioguies per a la visita al conjunt catedralici.

El Segell de Turisme Familiar a la catedral de Tarragona va ser lliurat el dissabte, 13 de desembre, pel director de la FEFN, Raúl Sánchez, que ha valorat aquesta certificació perquè suposa un nou reconeixement a un edifici de gran valor artístic i cultural que mereix la pena ser visitat en família. Diversos museus han realitzat un esforç per obtenir l’aval, com el Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid, el Museu de l’Evolució Humana de Burgos i el Museu de la Siderúrgia i la Mineria de Castella i Lleó; la catedral de Tarragona és el primer actiu cultural de caràcter religiós que obté aquesta distinció, el diploma acreditatiu de recollir mossèn Miquel Barberà i Anglès, degà-president del Capítol de la Catedral de Tarragona.

El Segell de Turisme Familiar va ser creat el 2013 per la FEFN per distingir aquelles destinacions i establiments turístics, d’oci i cultura, així com activitats, que donen resposta amb excel·lència als requeriments de les famílies; per obtenir s’han de complir una sèrie de requisits pel que fa a instal·lacions i serveis, que han d’estar orientats a les famílies amb nens.

Fins a la data s’han certificat una trentena d’entitats turístiques entre allotjaments, destinacions, museus, parcs de naturalesa i atraccions. La Costa Daurada, amb la catedral de Tarragona, ja disposa de cinc empreses i entitats avalades pel segell, aspecte que mostra l’esforç en l’especialització de la destinació en públic familiar per part de les empreses turístiques.

Recentment s’ha creat un web específic de turisme familiar, que recull informació sobre totes les entitats que tenen ja el Segell de Turisme Familiar: www.familiayturismo.com