El procés independentista omple el TAS

Carme Forcadell i Francesc Marc Àlvaro van ser alguns dels participants a l’acte

Per . Actualitzat el

El Teatre Auditori de Salou (TAS) va donar cabuda a un acte informatiu que va acollir algunes de les personalitats més destacades del procés independentista que s’està vivint en el nostre país.

Presentat pel mediàtic Joan Reig, l’acte va comptar com a destacats ponents amb Carme Forcadell (ANC),Francesc Marc Àlvaro (Òmnium Cultural), Antonio Baños (Súmate) i Jordi Millà (CCN). Tots ells van disposar d’uns minuts per plantejar a una platea entusiasta alguns dels temes de més actualitat sobre el moment actual del full de ruta cap a la independència de Catalunya respecte de l’Estat espanyol, per passar posteriorment a respondre tot un seguit de preguntes que els organitzadors havien recopilat prèviament a través de les xarxes socials i entre les persones assistents a l’acte en una taula rodona.

A l’entreacte, l’actriu de Reus Rosa Mateu oferí al públic la seva versió de poemes de Salvador Espriu, Maria Àngels Anglada i Joan Oliver, i el coordinador de la Territorial de Salou de l’ANC, Gil Cristià, lliurà una placa als Gegants de Salou en agraïment al suport incondicional que aquesta entitat salouenca sempre ha mantingut envers els actes de l’Assemblea Nacional Catalana a la capital de la Costa Daurada.

Abans de tancar l’esdeveniment, Roger Baiges, teclista del grup tarragoní Cultrum, cantà El setè cel d’en Jaume Sisa i País petit de Lluís Llach, i l’Oriol Nicolau entonà amb la seva gralla El Cant dels Segadors.

L’acte havia estat organitzat per l’ANC, Omnium, amb la col.laboració de Súmate i del Cercle Català de Negocis.

La gran capacitat dels oradors va deixar als assistents frases que defineixen la força del moviment. Mentre en Francesc-Marc Álvaro deia que «estem recuperant el respecte en nosaltres mateixos», l’Antonio Baños afirmava que «ja no estem vivint a la Comunitat Autònoma de Catalunya sinó que en esperit i en els nostres cors ja habitem a la República Catalana». Igualment en Jordi Millà plantejava que «parlar dels greuges amb Espanya és aigua passada i ara és el moment de parlar de les grans oportunitats que s’obren al nostre país», i la Carme Forcadell reblava el clau i ens renyava tot dient-nos «no us poseu nerviosos ! Es posaran d’acord … I tant que ho faran!»