En marxa el pla de seguretat per a aquestes festes de Nadal

S’efectuarà un reforç d’agents per tal d’augmentar els nivells de prevenció i compromís de servei

Per . Actualitzat el

Amb l’arribada del Nadal, l’afluència de públic en les àrees comercials i de serveis de la població s’incrementa de forma significativa. Per a contribuir a una major seguretat d’aquestes zones, l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Governació, engega el Pla de Seguretat –Dispositiu policial – Nadal 2014-2015, que es desenvoluparà de forma prioritària en la zona centre de la població i el polígon industrial Roques Planes.

Per part de la Policia Local, el sotsinspector Miguel Ángel Marchal ha comentat que s’efectuarà un reforç d’agents per tal d’augmentar els nivells de prevenció i compromís de servei mitjançant l’estratègia d’un model de treball basat en la proximitat. D’aquesta manera, s’han dividit les zones comercials de la població en quatre sectors que seran coberts diàriament per sis agents i un caporal, sent la patrulla a peu i la policia de proximitat la seva característica principal.

Aquest pla, vigent des d’aquest dissabte 13 de desembre i que finalitzarà el 10 de gener del 2015, té com a objectius principals garantir la seguretat de les persones en els seus desplaçaments i activitats i controlar i regular el trànsit de vehicles i vianants, restringint el trànsit de vehicles a determinades zones, per tal d’augmentar els nivells de prevenció i compromís de servei.

D’altra banda, la Policia Local estableix un operatiu conjunt amb els Mossos d’Esquadra realitzant patrullatges mixtes sobre l’eix comercial d’acord amb el dispositiu Grèvol que posen en marxa els Mossos d’Esquadra per aquestes dates. L’inspector sotscap de l’Àrea Bàsica del Tarragonès dels Mossos d’Esquadra, Ramon Franquès, ha exposat que els principals eixos d’aquest dispositiu són la mobilitat, el comerç i l’oci nocturn.

La regidora de Governació, Olga González, ha destacat la tasca de la Policia Local i ha agraït la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, tot desitjant que aquestes festes siguin tranquil·les i posant-se a disposició dels ciutadans per donar sortida a les seves necessitats.

Una vegada finalitzat el dispositiu, s’elaborarà una estadística en base a les dades obtingudes durant els dies d’execució del Pla Nadal 2014-15, la qual servirà com a instrument de millora de cara a campanyes similars i per tal de planificar el pla Nadal de l’any següent.