Oberta la inscripció per als Cursos de Català

N’hi ha per a catalanoparlants i per a persones que no coneixen la llengua

Per . Actualitzat el

S’obre el període de matriculació per als Cursos de Català per a Adults a Calafell que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el suport de l’Ajuntament de Calafell. Per a aquest període de gener a març s’ofereixen tots els nivells, a més de cursos complementaris.

Les inscripcions es fan a Cal Bolavà (av. Generalitat, 1) fins al 23 de desembre, en horari de 9 a 2 del matí i de 4 a 7 de la tarda. Els nous alumnes han de presentar un certificat de coneixements de llengua catalana o fer una prova de col·locació, que cal fer en hora concertada. El telèfon d’informació és el 977 699 078.

Els cursos de nivells bàsic i elemental estan pensats per a no catalanoparlants, que volen adquirir el coneixement i la fluïdesa fer servir el català en les seves relacions personals i professionals. Per altra banda, els nivells intermedi i suficiència es dirigeixen a persones catalanoparlants, que ja dominen la llengua oral, i que volen aprendre a escriure-la o volen perfeccionar-la. Tots els cursos donen dret a obtenir un certificat oficial.

A més dels cursos presencials, també hi ha la modalitat semipresencial, en línia, amb la plataforma Parla.cat, adreçada especialment a persones que per raons diverses no poden assistir als cursos presencials.

Per altra banda, aquest trimestre destaca l’oferta del nivell superior de català, el C2 (antic D) i dels tallers La redacció pas a pas. Taller pràctic per a l’elaboració de textos i el Reforç d’ortografia, adequats per a persones que no poden o no volen fer un curs de llarga durada i els interessa fer una repassada d’aspectes pràctics de redacció i ortografia en 20h. També cal destacar que s’ha previst continuar i ampliar els grups de conversa en català, dirigits per voluntaris, en coordinació amb el projecte Xerrem de la CAL, ideals per a persones que els interessa practicar el català oral.

Finalment, la inscripció als cursos permet accedir a un bon nombre d’activitats complementàries que pretenen ajudar l’alumne a conèixer l’entorn i a trobar espais de conversa en llengua catalana. Es tracta de visites al patrimoni calafellenc, actes públics diversos, sortides culturals, voluntariat lingüístic, etc. En aquesta línia, cal afegir les pràctiques lingüístiques que s’ha anat fent a la xarxa d’establiments col•laboradors del municipi.