Marina, 15 anys de cuina marinera tradicional a l’Ametlla de Mar

Per . Actualitzat el

Justo Fernández és andalús però de molt jovenet va venir a Catalunya. Als dotze anys va començar a treballar  fregant plats al restaurant de l’Hotel España de Tarragona. Més tard va arribar a ser ajudant de cuiner en diferents restaurants. Tota una vida professional entre els fogons aprenent de l’experiència viscuda dia rere dia. Amb el suport de la seva dona, la Marina Labrador, l’any 1999 va decidir obrir el restaurant que portaria el nom de la seva esposa. Així va néixer el restaurant Marina, situat al centre de la vila de l’Ametlla de Mar.

L’establiment disposa de dos menjadors, un a la planta baixa i un altre al primer pis. La decoració és senzilla, amb quadres i motius mariners que predisposen el que menjarem.

A la cuina, el patró elabora els plats típics de la gastronomia marinera de la població, amb productes frescos i de qualitat. El resultat és positiu i el comensal pot gaudir, entre altres especialitats, d’entremesos de peix i mariscs, 35€; graellada, romesco, sarsuela o suquet de peix i marisc, 25€; llobarro o turbot o orada al forn o a la planxa; rap a la marinera; pop amb patates gratinat amb allioli, 14€; llenguado meunière, 18€; llagostins a la planxa o a l’all i pebre, 19€; cloïsses vives o a la marinera, 17€; paella marinera; arròs amb bacallà, sípia i verdures; arròs amb llamàntol i calamars; arrossejat amb llagostins i sípia; bacallà a la llauna, 15€; lluç a l’estil Santurce, 21€… A l’hora de les postres, el comensal pot escollir entre profiterols amb nata i xocolata, 3,75€; crema catalana, 3,75€ o tiramisú, tots fets a la casa, 4€.

En Justo, que fa molts anys que treballa a la cuina, és un gran coneixedor de tots aquests plats de cuina marinera que elabora de manera exquisida, però no hi ha dubte que el «rei de la casa» és l’arrós i, sobretot, la paella que ofereix el restaurant. En total es poden trobar fins a set arrossos diferents a la carta.

El restaurant també ofereix un menú especial mariner molt apetitós per 30€; un menú pica pica per 20€; i un menú de l’arrossejat i del peix de l’Ametlla de Mar per 25€.