L’Hospital de Santa Tecla commemora el seu 550è aniversari

El pròxim dilluns dia 15, l’alcalde de Tarragona i l’arquebisbe renovaran l’acord fundacional que els seus antecessors van signar l’any 1464

Per . Actualitzat el

El dilluns 15 desembre farà tot just 550 anys que l’Ajuntament de Tarragona i el Capítol de la Catedral van signar, el 1464, l’acord per unificar en un únic  centre els dos hospitals que aleshores hi havia a la ciutat de Tarragona. Naixia l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla en el seu model fundacional actual, si bé els seus orígens com a centre hospitalari que atenia la ciutadania es remunten fins al segle XII.

L’Ajuntament de Tarragona serà l’escenari, el pròxim dilluns 15 de setembre, a partir de les 19 hores, de l’acte institucional de commemoració del 550è aniversari de la constitució de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla. La ciutat retrà homenatge així a una de les institucions més antigues i amb més història, ja que l’hospital té els seus orígens a l’edat mitjana (segle XII) i des d’aleshores ha donat servei a la ciutadania de manera ininterrompuda en el temps. L’acte, en concret, servirà per renovar l’acord que l’any 1464 van signar l’alcalde de Tarragona i l’arquebisbe de l’època per unir en un únic centre els dos hospitals que hi havia a la ciutat, fet que va donar com a resultat la fundació hospitalària que enguany celebra el seu 550è aniversari. Es renova així el compromís de la ciutat de mantenir els valors fundacionals d’atenció integral a les persones del territori.

Durant l’acte se signarà el document que certifica la continuïtat del compromís de col·laboració que fa 550 anys van signar els antecessors de l’arquebisbe de Tarragona i l’alcalde de la ciutat. Els signats d’aquest document seran l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, l’arquebisbe Jaume Pujol i Balcells i el president de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, mossèn Joan Aragonès.