La Generalitat pren en relleu de Veremonte en el projecte de BCN World

L’administració catalana, a través de l’Incasòl, signarà amb ‘La Caixa’ una opció preferencial sobre els terrenys on s’ha de construir el macroprojecte turístic

Per . Actualitzat el

El conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha anunciat aquest dimecres que la Generalitat gestionarà a través de l’Institut Català del Sol (Incasòl) una opció de compra sobre els terrenys de BCN World. L’anunci s’ha fet després que el grup inversor Veremonte hagi comunicat aquest dimecres al matí la seva decisió de no executar l’opció de compra preferencial que tenia sobre aquests terrenys, de 377 milions d’euros, fins que no s’hagi tramitat i aprovat el Pla Director Urbanístic que ha de definir els topalls d’edificatibilitat a la zona.

Segons la Generalitat, que no assumirà cap cost en aquesta operació, aquest dijous l’Incasòl signarà un conveni amb La Caixa pel qual gestionarà una nova opció de compra sobre els terrenys amb una durada d’un any i mig, termini suficient perquè l’esmentat Pla Urbanístic estigui plenament desenvolupat.

Mas-Colell ha assegurat que, malgrat la decisió de Veremonte, el procés del projecte BCN World «segueix amb tota normalitat», tot afegint que és raonable que la Generalitat gestioni els terrenys a partir d’ara.

El conseller d’Economia i Coneixement també ha subratllat que, malgrat la seva decisió sobre els terrenys, Veremonte aspira a dues de les quatre llicències de joc i que «la seva implicació amb el projecte continua».