La ministra Pastor promet bonificacions en els trams de l’AP- 7 paral·lels a la N-340

Seran per a vehicles pesats, de fins al 50% i s’aplicaran una vegada s’aprovin els PGE 2015

Per . Actualitzat el

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat avui la bonificació del peatge de fins al 50% als vehicles pesats en els trams de l’AP-7 paral·lels a la N-340. L’objectiu d’aquesta mesura, que s’engegarà quan s’aprovin els Pressupostos Generals de l’Estat per 2015, és reduir el pas d’aquests vehicles per la carretera N-340.

Durant la seva intervenció en la sessió de control al Govern en la Cambra baixa, la titular de Foment ha precisat que la mesura s’aplicarà en els trams Altafulla – Villafranca del Penedés i Villafranca – Martorell.

La ministra ha explicat que s’està treballant amb la Generalitat i completant les anàlisis econòmiques abans de la implantació d’aquesta mesura i ha assenyalat que encara s’han de celebrar diverses reunions, com les que es tindran amb les principals associacions de transportistes.

Pastor ha assenyalat que l’aplicació de bonificacions per al trànsit de vehicles pesats en trams d’autopista paral·lels a carreteres convencionals té un cost moderat i un efecte molt favorable a curt termini sobre el tràfic.

En aquest sentit, ha recordat que a l’abril de l’any passat aquesta mesura es va implantar en la carretera N-II al seu pas per la província de Girona. Allí, aplicant una bonificació del peatge de fins al 50% als vehicles pesats, s’ha aconseguit reduir el pas d’1,7 milions d’aquests vehicles per la N-II.