Els Premis Vila de Torredembarra tornaran a la normalitat el 2015

Després que en l’edició de 2014 només s’hagin convocat tres categories, l’any que ve es recupera la resta de premis habituals del certamen

Per . Actualitzat el

Els Premis Vila de Torredembarra tenen la continuïtat garantida. Així ho ha afirmat el regidor de Cultura, Eduard Rovira, després que aquest 2014 amb l’anterior govern només s’havien convocat tres guardons. El regidor ha assenyalat que quan es va formar el nou govern, aquest estiu passat, van decidir no convocar la resta de premis per manca de temps i aprofitar per millorar-ne l’organització, ampliant-ne el termini de presentació i difusió, entre d’altres.

Aquest any 2014 els premis convocats han estat:

II Premi de gravat xilogràfic “La Torre de l’Encenall”. Enguany el premi es va convocar aprofitant el XXXV Congrés Internacional d’Exlibristes a Tarragona durant el mes d’abril i se’n va fer una difusió internacional, cosa que ha comportat que s’hagin rebut treballs procedents del Japó, Argentina, Itàlia, Bòsnia-Herzegobina o Alemanya. D’un total de 23 treballs (el doble que en l’edició anterior) ha resultat guanyadora la polonesa Krystyna Maniecka-Bogdan amb l’obra titulada The Black Sea 1. La seva obra ha estat mostrada en una trentena d’exposicions de diferents països i està present en col·leccions privades d’arreu del món. El premi en metàl·lic és de 1.000 euros i està patrocinat per l’Arxiu Municipal de Torredembarra.

II Premi Joaquim Gallofré Roig d’interpretació musical per a alumnes de l’Escola Municipal de Música (modalitat A de 7 a 12 anys i modalitat B de més de 12 anys). Patrocinat per la regidoria d’Ensenyament.

IV Premi per a joves pianistes (categoria A fins a 10 anys, categoria B d’11 a 14 anys, categoria C de 15 a 18 anys i premi per a pianistes de Torredembarra). Patrocinat per l’Associació Pianissimo.
Aquests dos darrers premis es lliuraran en un acte públic que tindrà lloc el pròxim 14 de desembre, a les 17.30 hores, a la Sala Cal Maiam.

Convocatòria 2015

Les previsions són que els treballs es podran presentar fins al 31 de juliol i el lliurament de premis tindrà lloc al mes d’octubre. Eduard Rovira ha assenyalat que d’aquesta manera s’espera que augmentin els nivells de participació i també la qualitat dels treballs. A més, ha comentat que es vol organitzar un acte específic per al Premi Mañé i Flaquer per ressaltar-ne la importància.

Una altra novetat és la d’aprofitar l’agermanament amb la localitat francesa de Villars i la relació amb l’Associació Internacional de Dones Sueques per internacionalitzar els premis més artístics.

Premis convocats 2015

III Premi de gravat xilogràfic “La Torre de l’Encenall”

III Premi Joaquim Gallofré Roig

V Premi per a joves pianistes
V Premi de contes infantils il·lustrats “Llegir per créixer” Biblioteca Mestra Maria Antònia

VI Premi d’Arts Plàstiques Josep Pujol Montané – Escultura

X Premi de Teatre Bambolina

X Premi de Bones Pràctiques de Sostenibilitat Cal Bofill: “Els nostres residus són un recurs”. Premi al foment de la prevenció, la reutilització i el reciclatge de residus. “El medi ambient que volem… I el que el món necessita”. Premi a la recerca i innovació en matèria de medi ambient i medi natural.

XI Premi al Treball de Recerca de Batxillerat
XII Beca de Recerca Històrica de Torredembarra Manuel Crehuet

XIII Premi de Narrativa infantil Magda Martí

XVI Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu – Pintura

XVI Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu – Fotografia tema lliure

XVII Premi de Narrativa Juvenil Antoni Roig (modalitat 13/14/15 anys  i 16/17/18 anys)
XVIII Premi de Poesia Pere Badia

XIX Premi de Narrativa Isabel Villema XXVIII Premi de Periodisme Mañé i Flaquer:
–Turisme en qualsevol àmbit
–Comunicació local
–Reconeixement a persones, col·lectius, entitats o institucions en l’àmbit de la cultura relacionades amb el País Basc.