El Museu del Port, finestra al món del mar

Des de fa 14 anys la proposta pedagògica del centre s’ha convertit en un referent

Per . Actualitzat el

Vídeo: Tomàs Varga

En obrir les seves portes, l’any 2000, el Museu del Port tenia com a objectiu atraure el públic escolar amb una potent proposta pedagògica. Un cop consolidat aquest àmbit, es va obrir cap a un públic més general, famílies, grups, etc., amb la programació d’activitats permanents i visites guiades. Avui és un espai on tothom pot conèixer amb profunditat la història del port, la seva activitat diària i la seva vinculació amb la ciutat.

No hi ha dubte que el públic escolar té un pes molt important per al Museu, que cada any rep més de 8.000 escolars provinents de Tarragona ciutat, però també de la resta del Camp de Tarragona, el Baix Camp, el Segrià, el Barcelonès i el sud de França, que hi realitzen alguna de les activitats programades per a ells.

Un exemple en són els nens i nenes de l’escola de la Riba que van visitar-lo la passada setmana.

Durant la visita, els infants van descobrir moltes coses sobre el mar gràcies a les històries i als jocs proposats pels tècnics del Museu del Port.

Els professors també van gaudir de l’experiència i valoren de forma positiva aquestes sortides.

Però no tan sols el públic escolar té en el Museu un referent: els amants de la navegació i el món de la mar en general disposen d’activitats divulgatives molt interessants. «A banda de les propostes pedagògiques per a escoles, des del Museu s’estructura una programació permanent d’activitats per a grups realitzades en col·laboració amb entitats del mateix port i de la ciutat», explica la directora del Museu del Port, Mercè Toldrà.

Per fer possible tot aquest treball, el Museu disposa d’un fons patrimonial que es nodreix principalment del mateix fons portuari, però també en una part molt important, de donacions particulars i, en menor mesura, d’adquisicions pròpies.