Salut confirma que vol obrir la Unitat d’Hemodinàmica les 24 hores aquest 2015

La CGT del Joan XXIII ha entregat més de 10.000 signatures demanant-ho

Per . Actualitzat el

Josep Mercadé, director dels serveis territorials del Departament de Salut a la Regió Sanitària de Tarragona, assegura que el departament té entre els seus objectius estratègics de l’any vinent la reobertura les 24 hores de la Unitat d’Hemodinàmica ubicada a l’Hospital Joan XXIII. L’anunci de Mercadé coincideix amb la presentació, per part de sindicats i entitats del territori, de més de 10.000 signatures reclamant aquesta mesura que evitaria la derivació de pacients que pateixen determinats problemes cardíacs a centres de Barcelona.

Les signatures són el resultat de les accions reivindicatives dutes a terme durant els catorze mesos passats, amb reivindicacions setmanals al vestíbul de l’Hospital Joan XXIII.

Recordem que el 15 d’octubre de 2013, ja es va dur a terme l’ampliació horària d’aquest servei i es van començar a fer angioplàsties primàries 12 hores al dia durant els 7 dies de la setmana (és a dir, els 365 dies l’any), de vuit del matí a vuit de la tarda. L’ increment d’activitat de la unitat d’Hemodinàmica del 2011 al 2013 ha estat de 581 pacients, fet que suposa un 34,5%.

Des de la Secció Sindical de la CGT de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, valoren positivament aquestes dades però els semblen insuficients. Per aquest motiu, a partir 19 de novembre de 2013, van reiniciar tots els dimarts protestes i recollida de signatures, per exigir al Govern de la Generalitat l’assistència correcta i adequada als ciutadans que pateixin un infart a la província de Tarragona, ja que fora de l’horari d’atenció actual han de ser traslladats a Barcelona; per tan, «creiem que és qüestió d’organització i de voluntat política, ja que tenim la unitat i els professionals».