El vaixell privat més gran del món s’estableix a la Marina Port Tarraco

El iot farà estada a Tarragona durant un mínim de quatre mesos. «Pel sector és com si acollíssim les Olimpíades», explica el gerent de la marina

Per . Actualitzat el

El vaixell privat més gran del món, l’Azzam, de 180 metres d’eslora i amb bandera dels Emirats Àrabs Units, té previst atracar aquest dimecres a la nostra ciutat per dur a terme una estada de quatre mesos. Marc Coll, gerent de la Marina Port Tàrraco, ens avança informació sobre aquesta arribada tan esperada: «es tracta d’un iot construït a Lürssen (Alemanya), una drassana especialitzada en aquest tipus d’embarcacions i que està considerada la millor del món».

Coll destaca l’oportunitat de negoci que significa l’arribada d’aquest vaixell a la nostra ciutat: «Que esculli com a base Tarragona vol dir vendre una gran quantitat de serveis i subministraments».

«A banda de la tripulació, porten molt moviment logístic provinent d’Alemanya per comprovar que el funcionament del iot és correcte», afegeix Coll, que recorda que aquestes embarcacions no es fan en sèrie i que, per tant, necessiten un equip logístic que hi estigui a sobre com si es tractés d’un prototip.

Es calcula que aquest tipus de vaixells poden portar entre seixanta i cent persones a bord. Aquesta tripulació treballa un mes i després en té un altre de festa de manera que es va renovant constantment i fa que el nombre de persones que acaben coneixent i descobrint el territori i els seus atractius es multipliqui.

A més de les estades en hotels de la zona, els àpats i els desplaçaments, Coll destaca la important despesa mèdica que implica l’arribada d’aquests iots a la Marina Port Tàrraco i recorda que en altres ocasions s’han registrat fins a 60 visites mèdiques al mes.

En l’àmbit mediàtic, el gerent de l’ens portuari destaca que tenir l’Azzam aquí «pel sector és com si acollíssim les Olimpíades», ja que «tothom del sector sap quin és el vaixell més gran del món i on està».

Aquest èxit, però, no és fruit de l’atzar. Coll admet que ja feia un any que anaven darrere de l’Azzam perquè «tenim la peculiaritat que la nostra marina pot encabir vaixells molt grans», una virtut que no és molt habitual en la resta de ports esportius. Per aquest motiu, i després de convidar el capità del vaixell i altres membres de la tripulació a visitar les instal·lacions, l’Azzam passarà els pròxims mesos en aigües tarragonines.

AZZAM2