Foment adjudica les obres de millora de l’estació

S’ampliarà la longitut i l’alçada de les andanes, es construiran lavabos nous i se suprimiran les barreres arquitectòniques

Per . Actualitzat el

El Ministeri de Foment, a través d’Adif, ha adjudicat l’execució de les obres de millora de l’accessibilitat en l’estació de Torredembarra amb un pressupost de 584.306,8 euros (IVA inclòs). Aquesta actuació té com a principal objectiu «augmentar els estàndards de confort i qualitat del servei als clients del ferrocarril d’aquest municipi i s’inscriu en els compromisos adquirits entre el Ministeri de Foment i l’Ajuntament de Torredembarra».

Les obres adjudicades per Adif consistiran principalment en la millora de l’accessibilitat de les andanes, en els quals es perllonga la seva longitud útil fins als 200 metres. Per això, l’andana de la via 1 s’ampliarà al costat direcció Barcelona i la de la via 4 al costat direcció Tarragona.

Així mateix, s’unificarà l’altura d’ambdues andanes fins als 68 cm sobre la cota de carril, la qual cosa facilitarà un accés més segur i còmode. També s’homogeneïtzara la vora de les andanes amb la col·locació d’una franja de seguretat en els extrems, una banda groga per indicar la proximitat de la vora i paviment podo tàctil per a les persones invidents.

De forma paral·lela, s’executarà una nova rampa d’accés entre l’andana de la via 4 i la vorera del carrer, s’ampliaran les instal·lacions d’il·luminació i megafonia i es realitzaran operacions complementàries en les instal·lacions de seguretat, mitjançant la implantació de noves balises del sistema ASFA (Anunci de Senyals i Frenat Automàtic).

A l’edifici de viatgers, es construiran nous lavabos públics que substituiran als actuals, situats en l’andana de la via 1 i que seran demolits, i es millorarà l’accessibilitat mitjançant l’increment del paviment per igualar-ho a la cota de carrer, la qual cosa possibilitarà l’eliminació de l’esglaó existent.

Per últim, es reconfiguraran els accessos a l’andana de la via 1 i l’extrem del pas inferior que hi dóna.