Eusebio Sacristán encandila als tarragonins

Ho va fer en una xerrada a la Casa Canals on va explicar a joves esportistes la seva experiència com a jugador i entrenador

Per . Actualitzat el

Eusebio Sacristán, ex jugador del FC Barcelona i actual entrenador del segon Barça B, va dur a terme una xerrada a joves esportistes tarragonins d’entre 10 i 12 anys per explicar la seva experiència com a jugador professional i quins són els valors de l’esport que ha après durant tota la seva trajectòria. La xerrada, organitzada per l’Agrupació Barça Jugadors, va comptar amb la col·laboració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, a través del projecte Valor 2017 i es va dur a terme aquest dimercres a la Casa Canals.

Davant d’una setantena de nois i noies, Eusebio va explicar la importància de lluitar per aconseguir un somni, va parlar de determinació, de sacrifici, d’esforç i de superació. «Dedicar-te al futbol professional no és fàcil», va subratllar, «és un camí dur, amb moments en què t’enfonses i penses que potser no val la pena». No obstant això, l’actual entrenador del Barça B va insistir en què la disciplina i la determinació és fonamental perquè «arriba un moment en què veus que totes les coses es posen al seu lloc i reculls els fruits de l’esforç realitzat».

Valor Tarragona 2017

Aquesta xerrada és una de les primeres activitats programades dins la marca Valor 2017 un projecte transversal i aglutinador de Tarragona 2017 que neix amb la voluntat, d’una banda, de fomentar l’esperit de pertinença i participació ciutadana, i de l’altra, de reconèixer la tasca integradora, participativa i social que duen a terme clubs, entitats o associacions que impulsen iniciatives populars en àmbits com l’educació, l’esport, la cultura, la solidaritat o l’emprenedoria.

L’objectiu del Valor2017 és incloure sota el mateix paraigües dels Jocs totes aquelles activitats impulsades des del territori i que representin valors manifestats en la pròpia essència dels Jocs, com per exemple la participació, la implicació, la salut, la superació, la inclusió, la solidaritat, el treball en equip o l’esforç, entre altres.

Per conèixer més a fons el projecte i formar part del Valor2017 es pot consultar el web www.valor2017.cat (estarà operativa properament) o enviar un correu a valor@tarragona2017.cat.

Agrupació Barça Jugadors

L’Agrupació Barça Jugadors és l’entitat que uneix els exjugadors de futbol del FC Barcelona. Es va crear el 1959 i el seu objectiu principal és garantir una qualitat de vida digna a aquells exjugadors que ho necessiten. D’una manera global, l’Agrupació es posa al servei dels exjugadors de qualsevol categoria perquè trobin a l’Agrupació el seu punt de referència amb el Club una vegada hi han deixat la seva vinculació esportiva. A nivell extern, contribueix a la difusió de la història del Barça i es suma al FC Barcelona en la promoció dels seus valors, valors que tots els jugadors han experimentat suant la samarreta blaugrana.