CiU i PP trenquen al Consell Comarcal mig any abans de les municipals

Ambdós partits han acordat aquesta separació d’última hora que també es va produir fa uns dies a Reus

Per . Actualitzat el

Segons fons del Consell Comarcal, CiU ha decidit trencar el pacte de govern amb el Partit Popular. En un comunicat a la premsa, expliquen que la decisió es va comunicar aquest dijous en una reunió mantinguda amb representants del Partit Popular, «els quals han manifestat entendre i acceptar el motius que han fet decidir a CiU a prendre aquesta decisió de posar punt i final aquest pacte».

Els motius principals que han justificat la ruptura, segons el document, «han estat la continuada i sistemàtica obstaculització de Partit Popular a la política del Govern de la Generalitat, en les diferents iniciatives que ha pres. Actitud que s’ha vist agreujada en els últims mesos, amb les imputacions al president de la Generalitat, la vicepresidenta i la consellera d’ensenyament, a conseqüència del 9 N».

Es preveu que els grups comarcals de CiU i PSC mantindran l’actual pacte existent, que per si mateix garanteixen la estabilitat i governabilitat d’aquesta administració pública, alhora que s’inicien converses amb els grups comarcals de les altres formacions orientades a la seva participació en la governabilitat, si aquesta és la seva voluntat.

En un segon comunicat, el PP aclareix que «la rutura s’ha acordat» a causa de «la inestabilitat política generada a les darreres setmanes». I remarca que «el grup del Partit Popular continuarà, a partir d’ara, treballant des de l’oposició pels interessos dels ciutadans de la nostra comarca».