Òscar Cadiach avança detalls de la seva pròxima expedició a l’Himalàia

Per . Actualitzat el

L’alpinista Òscar Cadiach va omplir el 13 de novembre de gom a gom la sala d’actes de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona amb motiu d’una conferència emmarcada dins el centenari de l’entitat local (1914-2014). Cadiach, acompanyat del president de la Cambra, Agustí Pujol i Niubó, va avançar detalls de la seva propera expedició a l’Himàlaia per fer l’estiu del 2015 el cim del darrer vuitmil que li queda, el Broad Peak (8.047 metres). L’alpinista va recordar l’intent d’aquest juliol, quan es va quedar a només 25 metres d’assolir aquesta mateixa muntanya, i convertir-se, amb 62 anys, en el primer català que fa els 14 vuitmil del planeta. L’escalador local es va mostrar optimista i content després d’haver pres la decisió de tornar l’any vinent i va explicar que, per motius econòmics i d’organització, aquest cop hi anirà sol. «Una expedició d’aquest tipus pot costar fins a 15.000€. Compto amb el suport de molta gent de Tarragona, però és més ràpid i efectiu fer-ho aquest cop en solitari», va afirmar. «Tinc moltes ganes de tornar-hi. D’altra banda, no pujaré sol, ja que segur que trobaré companys per fer via durant l’ascensió»,  hi va afegir.