Pintura adaptada per a persones cegues al Museu d’Art Modern

Fins a l’1 de febrer s’hi exposa l’obra adaptada ‘Souls’, d’Enric Llevat

Per . Actualitzat el

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) acull fins al dia 1 de febrer de 2015 l’exposició de pintura Souls, d’Enric Llevat. La mostra aplega obres d’aquest artista (Castellvell del Camp, 1977) en diferents tècniques i formats, algunes de les quals estan adaptades per tal que també en puguin gaudir les persones amb ceguesa. En aquest sentit, Souls presenta creacions en relleu que es poden tocar, a part de la seva lectura en braille. L’exposició de Llevat esdevé un pas més en la conversió del MAMT com a «museu inclusiu», segons ha destacat la directora de l’espai, Rosa Ricomà.

El pintor castellvellenc hi mostra els seus darrers treballs i fusiona color i volums per presentar, entre altres motius, paisatges onírics i abstractes (marins o lunars). En aquesta exposició, l’autor ens convida a explorar «noves formes i composicions, nous mons, nous camins», creacions que «volen ser escenes de vida, fotogrames de les nostres societats actuals» on «les formes juguen amb l’espai, sense accessoris innecessaris».

El projecte expositiu Souls, a més de pintures, disposa d’un vídeo adaptat a tots els públics i un tríptic en relleu de fang modelat, acompanyat de la reproducció tàctil corresponent. L’exposició s’ha realitzat en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, on l’any 2012 Llevat ja va realitzar una exposició totalment accessible. També hi ha col·laborat l’ONCE.

Enric Llevat és llicenciat en Història de l’Art (URV) i màster en Filosofia Contemporània (UAB). És tècnic superior en Arts Aplicades al Mur per l’Escola Massana de Barcelona, i graduat en Arts i Oficis Artístics, especialitat en Orfebreria, a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona (EADT). Professor de dibuix i pintura a l’EADT i al seu taller particular, Llevat ha exposat la seva obra i instal·lacions artístiques a diferents museus i galeries d’arreu del país i de l’estranger, com ara a Osaka (Japó).