Més de 2.000 participants al Campionat de Balls Esportius

El certamen de ‘show dance standard’ se celebrarà del 5 al 8 de desembre

Per . Actualitzat el

Salou acull, un any més, l’Spanish Open que aquest 2014 arriba a la 16a edició. Aquesta setmana s’ha presentat en roda de premsa amb la presència de l’alcalde Pere Granados, d’Antoni Mas, gerent de Publiolimpia SLU, a més de la directora general de l’esport a Tarragona, Gemma Solé, i del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Salou, Felip Ortiz, entre altres personalitats del món de l’esport i patrocinadors.

Gràcies al suport institucional del Patronat Municipal de Turisme de Salou i amb la col·laboració de l’Ajuntament de la capital de la Costa Daurada, durant el llarg cap de setmana de la Constitució, Salou reunirà els millors ballarins del món en aquesta nova edició de l’Spanish Open de Balls Esportius. L’organització preveu una participació de més de 2.200 esportistes de 23 països diferents; 1.892 ballarins i 14 grups, que seran avaluats per 33 jutges provinents de 14 països diferents.

Com en edicions anteriors, el Pavelló Municipal d’Esports de Salou, serà la seu de les competicions, que començaran el divendres dia 5 i es perllongaran fins al dilluns dia 8 de desembre, un dia més que l’any anterior, a causa de la gran participació i acollida que té un esdeveniment que no para de créixer. El gerent de Publiolimpia, Antoni Mas, destacava la novetat més important d’enguany com serà el World Championship Professional Division Show Dance Standard. Una competició en què les parelles estan soles a la pista amb exhibicions d’entre 4 i 6 minuts.

Amb una mitjana de 1.000 assistents de públic per dia, aquest esdeveniment esportiu mou al voltant d’uns 8.000 visitants. Mas afirmava que «L’Spanish Open de Salou és en aquests moments una de les millors competicions de ball esportiu del món i així ho demostra la confiança que la World Dance Sport Federation (WDSF) ha dipositat un cop més en aquest esdeveniment per tal que Salou es converteixi cada any en una competició Top Mundial».

Com cada any, s’enregistraran fins a 6 programes de televisió de 55 minuts de durada cadascun, que seran emesos per diferents canals de televisió. Enguany, amb la novetat destacada de l’emissió en primetime per TV3 dins el programa especial de Nadal que s’emetrà el 25 de desembre a les 20 hores abans del Telenotícies Vespre.

Per la seva banda, l’alcalde de Salou, ha volgut reflexionar sobre la importància de l’esdeveniment per la seva consolidació; per l’atracció en persones de 23 països diferents i on «Salou es converteix en capital mundial del món de ball, amb una important projecció mediàtica i amb una innovació constant».