L’Ajuntament lliura els premis literaris La Mar de Lletres 2014

Més d’un centenar de textos han participat al certamen però la categoria de recerca ha quedat deserta

Per . Actualitzat el

En aquesta edició s’han presentat als premis un total de 116 textos, 64 en la categoria de Poemes de Mar, i 52 Contes de Nadal. Malauradament, el jurat ha declarat desert el Premi de Recerca Climent Rotllant, per manca de participació.

En la categoria Poemes de Mar, el guanyador ha estat Joan Constans, de Barcelona, pel poema Avui em menjaré el Mar. Aquest premi està dotat amb 400 euros. Montse Vendrell, de Santa Coloma de Gramanet ha obtingut el segon premi, dotat amb 250 euros, pel poema titulat Blau. En aquest premi s’havien presentat un total de 64 poemes.

Pel que fa als Contes de Nadal, el primer premi de la categoria sènior ha estat per a Manuel Roig, d’Ibi (Alacant), pel conte titulat Batukada per al jesuset. Aquest premi està dotat amb 600 euros. El segon premi, dotat amb 300 euros, se l’ha emportat Sebastià Bennasar, de Barcelona, pel conte Neu, flors i paraules.

En la categoria júnior dels Contes de Nadal, ha guanyat Aina Casal, de 12 anys i de Barcelona, pel conte L’Estel de Nadal, pel qual ha obtingut un premi de 250 euros. En segon lloc, Ariadna Verdaguer, de 17 anys, ha obtingut el premi pel conte Ja va sent hora, valorat en 150 euros.

En el transcurs del lliurament de premis, els guanyadors han fet la lectura dels seus textos davant el públic assistent. Així mateix, l’acte ha estat amenitzat per la compositora i cantant calafellenca Belén Navarro, qui ha musicat els poemes guanyadors i ha ofert un petit concert de les seves pròpies cançons.

El jurat de la XIV edició La Mar de Lletres ha estat format per persones de la cultura, les arts, i l’ensenyament, com Josep Mèlich, Miquel Casellas, Pilar López Serra, Isabel Pahissa, Anna Casellas, i Judith Sastre.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i la regidora de Cultura i Ensenyament, Sandra Suàrez, han lliurat avui els premis de la XIV edició La Mar de Lletres, en un acte que ha tingut lloc al Museu Casa Barral de Calafell.

«Aquest és un espai, on les parets clamen literatura», ha dit Joan Olivella, qui també ha valorat «la gran qualitat dels textos que cada any es presenten a La Mar de Lletres i que són l’autèntic reforç d’aquests premis literaris».