Albert Ribot deixa la presidència de l’associació de venedors del Mercat acusant l’Ajuntament «d’assetjament»

Des del consistori es recorda que Ribot va ocupar «il·legalment» diverses parades del Mercat Central aprofitant-se de la informació obtinguda com a conseller d’Espimsa

Per . Actualitzat el

Albert Ribot, president de l’Associació d’Empresaris i Venedors, ha anunciat que deixa el càrrec de manera irrevocable després de 14 anys al capdavant de l’associació.

Ribot va donar a conèixer la notícia durant el sopar anual de l’entitat, celebrat dissabte passat, afirmant que el pas que ha fet «és el d’una persona amb ideals i criteri que no està disposada a combregar amb rodes de molí i que tampoc vol ser qui doni conformitat als acords finals que hipotecaran el futur de tot el col·lectiu si no es va amb molta cura». També va afirmar que pateix un «assetjament desmesurat» per part de l’equip de govern fet que, segons ell, «evidencia la intranquil·litat i el nerviosisme que provoco i que per alguna raó deu ser». Al sopar no hi era present cap conseller de l’equip de govern però sí els regidors de Convergència i Unió Victòria Forns i Xavier Quintana. Forns va agrair a Albert Ribot la seva dedicació a l’associació i al Mercat Central durant aquests 14 anys en què ha estat al capdavant de l’entitat.

Davant de les acusacions de Ribot, l’equip de govern de l’Ajuntament va emetre dilluns a la nit un comunicat on s’assegurava que «refusem totalment l’afirmació, ja que en cap moment l’Ajuntament l’ha assetjat. Al contrari, ha estat col·laborant amb l’associació tant des de l’empresa municipal Espimsa com des del mateix ajuntament, en campanyes de promoció, en ajuda econòmica i en col·laboracions permanents i constants, com els mateixos mitjans de comunicació han estat reflectint i la societat ha pogut comprovar». El comunicat va més enllà i argumenta que «de cap manera pot ser entès com a assetjament el fet que l’Ajuntament no permetés que el senyor Ribot ocupés il·legalment diverses parades del Mercat Central. Aquesta il·legalitat ha quedat demostrada als tribunals. Cal recordar que l’Ajuntament va entendre que, per fer aquesta ocupació, el senyor Ribot havia utilitzat informació privilegiada atesa la seva condició de conseller de l’empresa municipal Espimsa, que gestiona els mercats. A l’Ajuntament li va semblar inacceptable que un conseller d’una empresa municipal utilitzés aquest ens en benefici propi i, a més, amb una manifesta il·legalitat i, per tant, de cap manera podia passar-ho per alt. Per aquesta raó va proposar al ple el seu cessament com a conseller de l’empresa».