La Generalitat confirma la bona marxa dels plans formatius per Tarragona 2017

El secretari d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament, Joan Aregio, ha visitat algunes de les accions formatives vinculades a Tarragona 2017

Per . Actualitzat el

El secretari d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Joan Aregio, ha destacat la col·laboració entre la Generalitat, a través del SOC, i l’Ajuntament de Tarragona en la formació dels voluntaris “perquè revertirà en la millora de l’ocupabilitat de les persones que estiguin a l’atur ja que obtindran una certificació que els hi serà molt útil en la seva vida i expectatives laborals”.

Per la seva banda, l’alcalde i president del Comitè Organitzador dels Jocs, Josep Fèlix Ballesteros, ha volgut subratllar, en primer lloc, “la bona sintonia i col·laboració entre ambdues administracions” i ha afirmat que “actualment ja disposem de 2.900 voluntaris, el 10% dels quals han assistit ja als primers cursos de formació. L’acord amb el SOC és un pilar del Pla de Formació de Voluntariat de Tarragona 2017, ja que permet obtenir un certificat professional de formació acreditada a tots els voluntaris. De fet, el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis ens ha felicitat de manera entusiasta per aquesta iniciativa que permetrà deixar un llegat al territori en forma de capacitació i major competència professional de les persones”.

El secretari d’Ocupació de la Generalitat, Joan Aregio, ha estat rebut per l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros; el director general de Tarragona 2017, Ramon Cuadrat; i els membres del Comitè Organitzador dels Jocs, Javier Villamayor i Maribel Rubio i la portaveu del Grup Municipal de CiU i Diputada al Parlament, Victòria Forns. Posteriorment s’han traslladat a les aules de la Cambra de Comerç de Tarragona on ha visitat algun dels cursos formatius del Pla de Formació dels Jocs.

Acord amb la Generalitat

El passat mes de gener el  secretari d’Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya i l’alcalde de Tarragona van signar un acord de col·laboració per a impulsar polítiques actives d’ocupació a la ciutat en el marc dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

L’acord signat permetrà que el Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya, i l’Ajuntament de Tarragona concretin anualment les polítiques actives d’ocupació a la ciutat de Tarragona segons els projectes relacionats amb els Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

El desplegament de les polítiques actives d’ocupació relacionades amb els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 preveu que unes 10.000 persones, entre elles 3.500 voluntaris dels Jocs, accedeixin a accions formatives amb l’objectiu de millorar la seva ocupació laboral.

El programa de formació de voluntaris s’estructura en dues branques: la formació pròpia establerta i impartida per l’organització dels Jocs Mediterranis i la formació ofertada pel Servei d’Ocupació de Catalunya. El pla formatiu del voluntariat té com a objectiu principal donar les eines als voluntaris per millorar la seva competència i habilitat en determinades tasques necessàries per al bon funcionament i l’organització dels Jocs. El pla va iniciar-se el passat mes d’agost amb els cursos de Primers Auxilis (60 hores), Anglès Professional per al Turisme (100 hores) o Recepció i Atenció al Client (Mòdul 1 de 100 hores i Mòdul 2 de 100 hores més) i s’allargarà fins l’any 2017.

Comissió mixta de seguiment

Cal recordar també que el mes de juliol es va constituir la Comissió Mixta de Seguiment del Pla de desplegament de les polítiques actives d’ocupació en el marc dels Jocs Mediterranis. Aquesta comissió està formada per representants del Departament d’Empresa i Ocupació mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya; el tinent d’alcalde de Serveis a la Persona i Comissionat d’Alcaldia pels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, Javier Villamayor; i el director general dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, Ramon Cuadrat, entre altres.