Un centenar de persones passen pels tallers del CEICS

S’han dut a terme sis dies de tallers per ajudar a fer front als reptes socials, econòmics i mediambientals actuals

Per . Actualitzat el

«Com obtenir les competències clau necessàries per construir un millor futur?» Aquesta ha estat la màxima que han perseguit els Tallers Internacionals de la Catalunya Sud sobre Capacitats Transformatives, que ha organitzat el Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud del 20 al 26 de novembre, i en què han participat un centenar de persones.

Durant sis dies s’han ofert algunes de les claus per fer front als reptes socials, econòmics i mediambientals actuals pels que es requereixen noves exigències individuals i col·lectives. Ho han fet experts internacionals de la pràctica que es coneix com a mindfulness, o consciència plena, que han tractat les competències necessàries per construir un futur col·lectiu millor en un món canviant i complex. Els tallers han estat dirigits a professionals del sector públic, el sector privat i el tercer sector; activistes culturals, socials, polítics i mediambientals; i investigadors, estudiants, artistes, coach o consultors.

Als espais del Centre Tarraconense El Seminari de Tarragona s’han organitzat sis tallers i una conferència central en els quals s’han tractat, per exemple, les comunitats d’aprenentatge professional a l’empresa i a l’acadèmia –tallers que ha impartit George Pór– o com viure en equilibri i saviesa a la feina –impartits per Joel i Michelle Levey– entre d’altres. L’acte que va servir per donar el tret de sortida als tallers, obert al públic, va ser la conferència Noves capacitats per a l’evolució cultural: ser més conscients i efectius individualment i col·lectivament, que va pronunciar Thomas Hübl i que va tractar els elements clau de les ciències i pràctiques internes que podrien «estimular una transformació del jo cap a l’emergència de noves capacitats del nosaltres».