Presenten els actes de Nadal

L’encesa, la Night&Shop i la Cavalcada són algunes de les activitats destacades de la programació nadalenca d’enguany

Per . Actualitzat el

Amb l’objectiu de potenciar el comerç i l’esperit nadalenc del centre de la ciutat, avui s’ha presentat en roda de premsa un programa complert que sota el títol Posa llum al teu Nadal, contempla l’activitat de diferents àrees de l’Ajuntament i d’iniciatives d’altres entitats que sumen els actes principals d’aquestes dates.

Com a punt de partida d’aquesta programació tenim la Festa de l’encesa de llums, prevista pel proper divendres 5 de desembre a les 18h a la Rambla Nova, davant l’Arbre de Nadal i que ve promoguda pel Club dels Tarraconins i els seus personatges principals: la Nineta, l’Ivori el Wanda. Aquest acte comptarà amb l’actuació musical de la Faixsula i l’animació de Landry el Rumbero. A les 18.30h, enmig de la festa, es procedirà a l’encesa de la il·luminació nadalenca de la ciutat. Durant l’acte es vendrà un berenar de coca amb xocolata.

I com ja ve sent tradicional en els darrers anys, s’instal·laran més de 400 figures, en total 460 en 63 carrers de la ciutat i amb la totalitat de llums de tecnologia LED, amb una potència lumínica de 73,423 KW. Estaran encesos del divendres 5 de desembre fins al dimarts 6 de gener, entre les 17.50h i les 23h aproximadament.

Aquesta tradicional decoració nadalenca donarà pas, aquella mateixa nit, a la Night & Shop, amb les botigues obertes fins a mitjanit i la promoció comercial idònia per a aquestes dates: descomptes, sortejos i moltes altres sorpreses. I també s’hi sumaran la música i els espectacles més nadalencs; la Fira de Nadal i la de l’Artesania i més endavant el Parc de Nadal; els Pessebres, situats enguany al carrer Colom i a Torreforta.

Però una de les propostes més innovadores i que segurament atraurà un gran nombre de públic familiar, serà una pista de gel autèntic que s’instal·larà a la Plaça Verdaguer i que compta amb un sistema de producció exactament igual al que s’utilitza a la instal·lada a la plaça Catalunya de Barcelona.

Les mides aproximades de la pista són de 25x15m i la instal·lació completa és de pràcticament 600m2 i comprèn, a part de la pista de gel, una zona coberta d’uns 15x5m on hi haurà la zona de vestidors i entrega de patins. La formació de gel es durà a terme amb un volum d’aigua aproximat de 40m3 i el sistema es basa en un circuit inferior de líquid refrigerant que queda just sota el gel.

La capacitat d’aforament de la pista es limitarà a uns 80 patinadors per torn. Cada torn serà de 30 minuts de durada. Hi haurà implicat un equip de 7 persones treballant directament per a l’explotació de la pista i unes 15 persones més per a la instal·lació de la mateixa. A més, es comptarà amb el recolzament d’un grup de voluntaris de Tarragona 2017 per assistir als usuaris de la pista. La pista romandrà oberta fins el 18 de gener de 2015.

Finalment destacar els actes de caràcter més tradicional i que no es poden perdre els més petits de la casa, com són les diferents representacions de Els Pastorets, la passejada de l’Home dels Nassos i l’Arribada dels Reis Mags d’Orient amb la Cavalcada i el repartiment de regals per a tots i totes.