La Goleta, un menú degustació memorable

Per . Actualitzat el

Són molts els restaurants de la Costa Daurada en què es menja molt bé i uns quants en els quals es menja extraordinàriament bé, amb un menú que pugui qualificar-se de memorable. Entre aquests darrers hi ha La Goleta, situat al vessant de la platja dels Capellans de Salou. El comensal, a més de les exquisideses culinàries que s’hi elaboren amb molta cura, pot gaudir des de la seva taula d’unes vistes marines magnífiques que fan més satisfactori l’àpat.

En la nostra darrera visita hem pogut gaudir del següent menú degustació que ha satisfet totes les expectatives: gamba blanca de Tarragona, emparedat de rap amb llagostins a l’aroma d’anet, rotllets de fumats en cullera amb melmelada de meló, tàrtar de llobarro, sepionets amb verduretes, tartaleta de vieira a la taronja, pop a la graella amb patates palla, escalopins de rap cuit a baixa temperatura amb salsa de tartuf, panacota de cafè, sopa de maduixes amb iogurt grec i gelat de Ferrero Rocher amb crema de maduixes. De beguda, Les Brugueres 2013, D.O. Priorat i cava Recaredo.

Recordem que aquest restaurant va ser inaugurat l’any 1986 per Emilio Vicente, qui des d’aleshores dirigeix el local.

Per arribar al restaurant, des de Salou, hem d’agafar la carretera de la costa, fer aproximadament un quilòmetre i agafar el carrer Gavina que baixa a la platja i mor pràcticament davant de l’establiment, a uns 30 metres de l’encreuament.

Accedim a La Goleta pel bar, on es pot prendre l’aperitiu i, si escau, fer l’espera més breu. Ja al menjador, que té una decoració marinera, el comensal pot gaudir d’unes vistes extraordinàries del Mediterrani i de la platja, des dels grans finestrals; i més encara si se situa en la terrassa envidrada.

Amb la carta a la mà, trobem una gran varietat d’opcions culinàries, dins d’una línia bàsica de cuina mediterrània i marinera catalana, que inclou plats de cuina d’autor i de notable elaboració. És una cuina de mercat que

fonamentalment s’assorteix de peixos i mariscs frescos de la nostra costa, elaborats amb encert i bona tècnica pel xef José Antonio Martínez i el seu equip.

La Guia Gourmand el va designar el 2004 Restaurant de l’Any.