La CUP crea la ruta de la mala gestió pública

L’itinerari passa per les instal·lacions, infraestructures, solars i edificis públics destacats que «l’administració té desaprofitats, abandonats o mal gestionats»

Per . Actualitzat el

La CUP de Tarragona, amb la col·laboració de l’editorial Lo Diable Gros, organitza aquest dissabte, dia 29 de novembre, a les dotze del migdia, una ruta urbana pels diversos indrets de la ciutat que han caigut en desgràcia els darrers anys. Aquesta ruta, que recorrerà els llocs més destacats del centre de la ciutat, tindrà com a punt de partida l’antic Banc d’Espanya i «pretén incidir en instal·lacions, infraestructures, solars i edificis públics destacats que l’administració té desaprofitats, abandonats o mal gestionats».

Aquest recorregut, reedició de la mateixa ruta d’aquest estiu passat, que té per objectiu «donar a conèixer la realitat d’alguns dels espais tarragonins més emblemàtics», es basa en el llibre editat per l’editorial tarragonina Lo Diable Gros i en el mapa d’espais que ha elaborat la Candidatura d’Unitat Popular de la ciutat. La trentena d’espais inclosos a la ruta que pertanyen a les diverses administracions en destaquen el Complex Sant Jordi, que segons la CUP usen alguns treballadors de la Generalitat per aparcar; també del Govern català trobem l’antiga comissaria dels Mossos a les Gavarres o la Ciutat de Repòs i de Vacances (ambdues tancades des de 2011).

La CUP també denuncia que l’Ajuntament paga per la seu de l’OMAC a la Rambla Nova 35.000€ de lloguer al mes tot i tenir edificis municipals en desús com el Banc d’Espanya, que el consistori va adquirir després d’una permuta de terrenys a la zona de Joan XXIII, o l’antiga comissaria de la Guàrdia Civil que es va pagar a preu d’or (un solar i 780.000€).

L’obra de la resta d’administracions també està present a la ruta amb exemples responsabilitat del Govern estatal (com la plataforma del Miracle), de la Diputació de Tarragona (com el preventori de la Savinosa), o l’Autoritat Portuària que té la seva antiga seu en desús.

La ruta s’acabarà al Casal Popular Sageta de Foc, on se celebrarà un vermut popular. La finalitat d’aquest vermut popular és sumar-se a les diverses activitats i accions de la CUP que pretenen incentivar la recollida de diners per prosseguir amb els processos judicials contra la corrupció i malversació de diners públics.

Descarregueu-vos el Mapa Grans Runes de TGN.