Ciutat Sonora és el nou projecte d’art web del Teler de Llum

Miquel Àngel Marín ha ideat una ruta urbana per Tarragona basada en el so i en l’ús que 7 amics seus donen a l’intèrfon de casa seva

Per . Actualitzat el

El proper dissabte 29 de novembre, d’11 a 13.30 h, tindrà lloc la ruta guiada que el músic i escriptor Miquel Àngel Marín ha ideat en el marc del projecte d’art web Ciutat Sonora, del Teler de Llum. Es tracta d’una ruta turística alternativa i totalment íntima, composta per set punts relacionats amb els llocs de residència d’amics seus. El projecte juga amb l’intèrfon com a instrument musical i com a símbol que connecta allò de dins (de casa) amb allò de fora (del carrer).

La major part de vegades la visió que tenim d’una ciutat i dels llocs que hi visitem ve determinada per motius molt subjectius, com, per exemple, les amistats que hi mantenim. Així, doncs, les ciutats es presenten amb unes rutes oficials que ens mostren les meravelles que contenen, però alhora enclouen multitud de circuits alternatius dictats per les emocions de cadascú de nosaltres.

En el marc d’aquest projecte del Teler de Llum, s’ha volgut fer visible una d’aquestes rutes interiors i s’ha convidat el músic Miquel Àngel Marín perquè dibuixi el seu mapa d’afectes, aquell recorregut que conforma la seva imatge personal de Tarragona. L’artista ha escollit 7 localitzacions de 7 amistats i, en el procés, ha volgut descobrir la relació que aquests amics estableixen amb el carrer, és a dir, la manera com ells relacionen el seu àmbit domèstic amb l’àmbit públic. Aquesta relació de l’àmbit domèstic i l’àmbit públic l’ha vist a través de la música, i, en concret, d’un instrument sonor carregat de simbologia: l’intèrfon, aquest aparell alienat que delimita les fronteres entre l’interior i l’exterior de casa nostra.

El proper dissabte es recorrerà físicament tota la ruta sencera i els habitants de les set cases que es visitaran faran una intervenció sonora a través de l’intèrfon de casa seva. Posteriorment, aquestes intervencions sonores es penjaran en forma de podcast al web del Teler de Llum, de manera que es podrà gaudir de l’experiència directament des d’allà, consultant-ne les localitzacions i escoltant-ne les peces virtualment.

La passejada començarà a les 11 h a l’Antiga Audiència i i està previst que acabi a les 13.30 h aproximadament a la Casa Gasset (c. Anselm Clavé).

Per a més informació de la ruta i del projecte, visiteu http://ciutatsonora.wordpress.com.