Cauen prop de 100 litres d’aigua en poc més de 5 hores

L’Ajuntament de Calafell destaca la «situació d’excepcionalitat» viscuda avui

Per . Actualitzat el

En l’episodi de tempestes que avui ha sofert Calafell des de la matinada, i fins a primeres hores del matí, s’han acumulat un total de 98.3 l/m2. Així mateix, s’ha comptabilitzat que abans de les 8h del matí només s’havien recollit 22,8 litres i que des de les 8h i fins a les 10.30h s’han recollit més de 75,5 litres d’aigua, segons les dades extretes de l’estació meteorològica instal·lada a Calafell pel Servei Meteorològic de Catalunya.

A més, aquesta ha estat una tempesta molt localitzada al municipi ja que en destaca el contrast amb les xifres recollides als municipis veïns de Cunit i el Vendrell, on s’han recollit 32 i 43 litres respectivament.

Des de l’Ajuntament de Calafell es destaca la «situació d’excepcionalitat» viscuda avui, com ho demostra el fet que s’han vist afectades zones que normalment no s’inunden, com és el nucli de la Platja de Calafell.

També cal tenir en compte que, malauradament, a Calafell hi ha vivendes construïdes en zones inundables. Això perjudica greument les persones que viuen en aquestes cases, ja que, per poc que plogui sempre pateixen afectacions a causa de la pluja.

Cal dir, però, des de primeres hores del matí, l’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa tots els serveis de què disposa (Policia Local, Brigada Municipal, serveis de medi ambient, etc.) per restablir la situació de normalitat al municipi. De fet, abans de les 11h. del matí, la majoria de carrers ja estaven oberts al trànsit, i es podia circular normalment pel municipi, a excepció del Passeig Marítim de Segur de Calafell (entre els carrers Roïne i Vístula), i el Pas soterrani de l’estació de tren de Segur de Calafell.