L’Ajuntament aprova adjudicar nous horts ecològics

Es tracta de 16 noves parcel·les

Per . Actualitzat el

El ple de l’Ajuntament de Torredembarra, en sessió ordinària de 20 de novembre, ha aprovat per unanimitat les bases que permetran l’adjudicació de 16 noves parcel·les per a horts ecològics en el recinte de Can Dània. Actualment hi ha adjudicades 36 parcel·les a homes i dones jubilades de Torredembarra. L’última ampliació va tenir lloc l’any 2012.

L’ampliació dels horts a una tercera fase es va anunciar el passat dimecres, dia 12, en la reunió que el regidor de Medi Ambient, Eduard Rovira, manté anualment amb els adjudicataris dels horts amb l’objectiu de conèixer el dia a dia i les problemàtiques que sorgeixen en aquestes instal·lacions.

Els horts ecològics per a persones jubilades van néixer a Torredembarra com una proposta de l’Agenda 21 local, aprovada l’any 2003. Inicialment es van preparar i cedir l’ús de 14 horts de 60 metres quadrats cadascun que es van ampliar en 5 horts més l’any 2005. La segona fase d’ampliació de nombre de parcel·les destinades al conreu va tenir lloc l’any 2012, la qual cosa va significar una ampliació de fins a 37 horts, a l’espera de poder executar aquesta tercera fase, que s’inicia amb l’aprovació de les bases tot just en el plenari del mes de novembre.

En el decurs de la reunió es van tractar altres temes d’interès per a les persones usuàries dels horts com la celebració d’una jornada de portes obertes (prevista per aquesta pròxima primavera), la disponibilitat d’aigua per al reg, alguns incompliments lleus del reglament, l’organització de tasques comunitàries o la necessitat de comptar amb més autocompostadors, entre d’altres.

El regidor de Medi Ambient, Eduard Rovira, va valorar com a molt positiu l’intercanvi d’impressions amb els 27 assistents a la reunió, i va anunciar que s’estan analitzant conjuntament amb les regidories d‘Ensenyament i Benestar social l’ús social de les parcel·les que quedaran disponibles després d’aquesta adjudicació. La previsió és que la pròxima primavera ja es pugui plantar en els nous horts.