Electroestimuladors personals per alleujar el dolor o millorar el to muscular

A Botiga de Salut trobareu aquests aparells que estan indicats tant per a persones que pateixen alguna lesió com per a esportistes d’alt rendiment

Per . Actualitzat el

Els aparells electroestimuladors ofereixen funcions de múltiple aplicació per augmentar el benestar general, per alleujar dolors, per conservar una bona constitució física, per revitalitzar els músculs, reduir la fatiga, etc. Generalment es recomanen des de la consulta d’especialistes mèdics o fisioterapeutes, que orienten i ofereixen les instruccions necessàries per a l’aplicació del millor tractament dirigit al pacient.

Els aparells d’electroestimulació tenen dos tipus d’aplicacions; d’una banda, l’efecte TENS, l’estimulació nerviosa transcutània que constitueix un eficient mètode comprovat que es recomana pel tractament de dolors. L’efecte analgèsic s’obté, entre d’altres, mitjançant el bloqueig de la transmissió del dolor en les fibres nervioses i l’augment de la secreció d’endorfines pròpies del cos, les quals redueixen la sensibilitat del dolor. El TENS està recomanat per a aplicacions com: dolor d’esquena, dolor crònic, articulars, després d’una lesió, trastorns menstruals, etc. Per altra banda, l’efecte EMS, electroestimulació muscular, que és un mètode molt difós i amb una bona acceptació general aplicat a medicina esportiva i en medicina per a rehabilitació. L’aplicació de l’EMS està orientada en dues direccions, per una banda, és possible activar un enfortiment directe dels músculs i, per l’altra, és possible obtenir un efecte de laxitud i recuperació.

A Botiga de Salut treballen principalment amb dues de les marques més destacades del mercat. D’una banda, la marca Beurer, que presenta un aparell digital que ofereix una molt bona relació de qualitat i preu. Consta de dos canals i serveix com a TENS (dolor), EMS (musculs) i massatge (mitjançant senyals elèctrics). Consta de 30 programes preprogramats i 20 programes lliures individualitzats. És fàcil d’utilitzar i aconsellable per a domicili. Funciona amb piles.

També comercialitza el Mini-Pad (9,90€), un petit aparell amb molt bona acceptació per part dels metges, rehabilitadors i pacients, per ús domiciliari. Es pot fer servir mentre es realitza una activitat. Es tracta d’un aparell autoadhesiu, molt prim i flexible, que s’adapta perfectament a les zones del cos que es volen tractar. Funciona a piles i es poden adquirir recanvis. Existeixen diferents models però a Botiga en trobareu dos:

a) MINI-PAD dolor d’esquena (zona cervical i lumbar)
b) MINI-PAD dolor en general (per qualsevol zona del cos).

L’altra marca amb què treballa Botiga de Salut és COMPEX, que presenta aparells d’alta qualitat (a partir de 199€). Consten de 4 canals, amb bateria. La marca COMPEX s’ha reinventat fa poc temps i ha renovat tota la seva gamma, reduint-la a una gamma fitness i una gamma esport, amb aparells menys complexos i amb un menú molt més fàcil.